ÇİKOLATALI YAŞ PASTA
Tekrar merhaba !
Bu gördüğünüz pastayı kardeşim son kez İstanbul a geldiğinde (doğumgününe denk gelmişti) yapmıştım..Ama yayınlamak bu zamana kısmetmiş...Evim çok sıcak olduğu için süslemeleri bitirene kadar çikolataları eridi😢 ama olsun, çok lezizdi, tavsiye ederim...
Herkese güzel bir yıl geçirmeyi diliyorum..Sağlıklı, başarılı, mutlu ve gönlümüzce olsun.
Ne dersiniz?
ÇİKOLATALI YAŞ PASTA
Malzemeler:
pandispanya:(24 cm kelepçeli kalıp için)
- 4 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 50 gr kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 fincan sıcak su
Krema Malzemeleri
- 4 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 kaşık kakao
- 1 yumurta sarısı
- 4 yemek kaşığı şeker
- 80 gr. bitter çikolata
- 100 gr. labne peyniri
- 1 çay bardağı susuz vişne tanesi (komposto da olabilir)
Üzerine çikolata sos:
- 1 su bardağı yarı yarıya süt
- 1 silme tatlı kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tepeleme dolu kakao
- 3 yemek kaşığı şeker
- 40 gr. bitter çikolata
- 1 tatlı kaşığı dolusu tereyağı
- 1 çay kaşığı vanilya
Pastayı ıslatmak için:
- 1 su bardağı süt
Süslemek için :
- bitter çikolata,fıstık, kiraz şekeri
çikolatalı yaş pastanın yapılışı:
- Pandispanya için oda sıcaklığındaki yumurtalar ve şekeri uzunca bir süre çok iyi çırpalım (mümkünse sarı ve aklarını ayırarak çırpın)
- Diğer malzemeleri de ekleyip fazla karıştırıp söndürmeden homojenleştirelim.
- Yuvarlak kalıbımızı yağlayıp hamurumuzu dökelim ve 170 derecede -kürdan testiyle-
- pişirelim, kenara alıp mümkünse iyice soğumasını sağlayalım
- İç kreması için süt, un, yumurta sarısı ve , kakaoyu ve şekeri tenceremize koyup karıştıra karıştıra pişirelim
- Kaynayınca altını kapatıp labne ve bitter çikolatayı ekleyelim, karıştırarak soğutalım
- Vişne tanelerini de ilave edelim
- Çikolatalı üst kreması için de gerekli mazemeleri pişirip içine çikolata, tereyağı ve vanilyayı ekleyelim, soğutalım
- Pandispanyamızı ikiye bölelim ve ilk katın üzerini yarım bardak süt ile ıslatalım
- Ara kremamızı sürelim
- İkinci katı koyup onu da ıslatalım ve buzdolabında dinlendirelim
- Çıkarınca her tarafını çikolata sosumuzla kaplayalım
- Benmari (buharda eritme) eritip folyo üzerinde deepfreezde dondurduğumuz çikolatamızdan kopardığımız kırık parçaları pastamıza rastgele koyalım
- Kenarlarına krem şanti ile beyaz süslemelerini yapıp, fıstık ve kiraz şekeri ile tamamlayalım
Afiyet olsun
2 yorum:
Canım hoşgeldin.....
Ohh ne kadar güzel bir tarifle gelmişin böyle:)))
Bir ay sonra hoşgeldin denirmi bilmem ama hoş geldin canım:)
pastada harika olmuşşş
Yorum Gönder