Ben hiç yapmadım ama bu nefis lezzeti annem sağolsun her sene bize gönderiyor da kış boyu doğal, ev yapımı tarhanamızı kullanabiliyoruz.
Anlatım bana ait değil, tamamen annemin ağzıyladır, ölçüler de öyle..
Kolay gelsin...
TARHANA YAPIMI
Malzemeler:
- 1 kg domates
- 1 kg kırmızı biber
- 1 kg soğan
- 5 kg un(yaklaşık olarak)
- 1/2 kg süzme yoğurt
- 1/2 hazır ekmek hamuru
- tuz
- 1/2 kg nohut( ıslanıp haşlanacak)
- 5-6 adet yeşil biber
tarhana nasıl yapılır ?
- Kırmızı biberi dilimleyip kaynat, süzgeçten geçir, (blender olmaz)
- yoğurdu, nohutu, yeşil biberi kırmızı biberin üzerine ekle.
- Domatesleri doğra ayrı bir kerde kaynat, biraz beklet, sarı suyunu iyice al, süzgeçten geçir, onu da biberlerin üzerine ekle.
- Ekmek hamurunu ve aldığı kadar unu ekleyip sert bir hamur yoğur.
- Üstü kapalı olacak bir kaba(leğen gibi) alıp , sıcak bir yerde 5 gün kabardıkça yoğur.
- Nihayetinde kabarma bitecek
- Temiz bir çarşafın üzerine küçük yumurta kadar alıp elde bastırıp dağıt
- Yarım gün gidip gelip dönder
- Daha sonra kevgirden geçir
- Hafif nemliyken rondodan geçir.
afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder