11 Aralık 2012 Salı

MİNİ SOMUN EKMEKLER

 MİNİ SOMUN EKMEKLER
 MİNİ SOMUN EKMEKLER

MİNİ SOMUNLAR

Sevgili İhsan cığımın bana hediyesi oldu bu güzel somunlar ve tabii onun önerdiği site ..Öncelikle ona teşekkür etmek isterim..:) Sonrasında kırk fırın ekmek' e...  Burada sanırım daha çok göreceksiniz onun tariflerini..Her şeyi öyle güzel ve profesyonel ki...Bir kaç tarif denedim , bu kadar mı güzel olur ?
Çok teşekkür ederim ona da ayrıca..:)

Şimdi  tarifimize geçelim..

Porsiyonluk ekmeklerimiz çocuklar çin süper oluyor. Ya da yemek davetlerinizde minik sepetlerde kişisel servisler  hoş duruyor..Bu ölçülerden yaklaşık 10 adet mini somun çıkıyor..Fazlasını isterseniz hamurunuzu çift ölçüde hazırlayabilirsiniz.


 MİNİ SOMUN EKMEKLER
















MİNİ SOMUN EKMEKLER

Malzemeler:
  • 3 bardak beyaz un
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı instant kuru maya
  • 1 çorba kaşığı bal
  • ¾ tatlı kaşığı tuz
  • ½ bardak süt
  • ½ bardak su
Mini somun ekmeklerin yapılışı:
  1. Unu, tuzu, balı ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştıralım. Oda sıcaklığındaki suyu ve sütü karışıma ilave edip 10 dakika kadar yoğuralım. Hamurumuz yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvama geldiğinde kapalı bir kabın içinde 1 saat oda sıcaklığında bekletelim
  2. Hamuru 10 eşit parçaya ayıralım. Her bir parçayı mutfak tezgahı üzerinde iki elimizle yuvarlayarak büzülen kısmı altta kalacak şekilde yuvarlayalım. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yerleştirelim.
  3. 45 dakika ılık bir yerde bekletip tekrar mayalanmalarını sağlayalım.
  4. Ekmekleri fırına vermeden önce fırına dayanıklı küçük bir kaba ½ bardak kaynar su ilave edip fırının arka köşesine uygun bir yere yerleştirelim.
  5. Mayalanan somunların üzerine azıcık un serpip önceden ısıtılmış 200° C fırında yaklaşık 25 dakika, ya da üstü iyice kızarana kadar pişirelim.


 MİNİ SOMUN EKMEKLER


afiyet olsun



1 yorum:

Unknown dedi ki...

Canımmmm ellerine sağlık minicik hari
ka olmuş ekmekler sevgiler...

Related Posts with Thumbnails