Kahvaltıda bizimkilerin ennn bayıldığı yiyeceklerden biri mıhlama.. Trabzon ve civarında yaşayan blogcanlar ve seven okuyucular şu anda eminim yutkunuyorlardır. Bence de haklılar , çok nefis gerçekten:)) Hele de bölgeye has tereyağı ve peynirleri kullanılınca...
En kısa zamanda bu yemeğe özel bakır tava almak da notlarım arasında.:)
Sevgili komşum Nurten'in ve canım Eminem'in de kulaklarını çınlatayım bu vesileyle :) Nurten, oğluşumun hastalığı sırasında sevdiğini bilip koca bir tava dolusu sıcak sıcak yapıp getirmişti sağolsun, unutulur mu? :)
Hadi geçelim tarife:
MIHLAMA (KUYMAK)
Malzemeler:
- - 2 dolu dolu yemek kaşığı tereyağı
- (eğer kilo ve sağlık sorununuz yoksa ve de tereyağını seviyorsanız 1 kaşık daha katabiirsiniz daha lezzetli oluyor)
- - 2 silme yemek kaşığı mısır unu
- - 1 su bardağı su ve süt karışımı (ben bu kez sadece süt kullandım)
- - 2 su bardağı kadar eriyen peynir (trabzon peyniri, çeçil peyniri ya da kaşar peyniri olabilir. ben bu kez tel peyniri ve kaşarı birlikte kullandım )
- - az tuz (peynirinizle kontrollü kullanın)
- Tavamızda tereyağını kızdırlaım, yanmasın ama fokurdasın
- Mısır ununu ekleyip rengi hafif dönene kadar kavuralım
- Ardından sütünü ekleyip karıştıralım ve kaynatalım
- Peynirleri ilave edelim ve altını iyice kısalım.
- Arada karıştırarak peynirin erimesini sağlayalım
- Tereyağı üzerine çıkana kadar kısık ateşte çok müdahale etmeden pişirelim.
- Çıktığında mıhlamamız hazır demektir.
- Ekmek bandırarak yeme zamanı...
Afiyet olsun
1 yorum:
Bir Karadeniz kızı olarak bayılırım olsada yesem ellerine sağlık canım sevgiler...
Yorum Gönder