1 Kasım 2013 Cuma

TAM BUGDAY UNLU POGACA TARIFI

TAM BUGDAY UNLU POGACA TARIFI

Hem pratik, hem lezzetli, hem sağlıklı... Rafine edilmiş, neredeyse tüm faydalı özelliklerinden arındırılmış beyazlatılmış unu kullanmaktansa, "olabildiğince" lif oranı yüksek, sindirim dostu tam buğday ununu kullanmak gerektiğini düşünüyorum kesinlikle. 
Bizim evde çok sevilmiyor ne yazık ki, ben de oranlarını değiştirerek birbirine karıştırıyorum çoğunlukla.
O zaman çok tepki olmuyor..
Bu poğaça da çocuklarınıza, sevdiklerinize gönül rahatlığı ile yedirebileceğiniz; beslenme çantalarına koyabileceğiniz güzel bir poğaça..
Afiyetle...

TAM BUĞDAY UNLU POĞAÇA TARİFİ


Malzemeler:
  • 2 yumurta (1 sarı yüzüne sürmek için ayrılacak)
  • 1 su bardağı sıvıyağ (fındık yağı kullanıyorum)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 şişe maden suyu 
  • 1 çay kaşığı dolusu karbonat (ama tepeleme değil)
  • 1 su bardağı tepeleme tam buğday unu
  • aldığı kadar un

içine:
  • peynir, maydanoz veya patatesli iç ya da ceviz 

üzerine 
  • susam
  • 1 yumurta sarısı

TAM BUĞDAY UNLU POĞAÇA nasıl yapılır?

  1. Tüm malzemeyi karıştırıp, oldukça yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım
  2. Elimize yapışmıyorsa tamamdır.
  3. Cevizden büyük parçalar alıp elimizle ya da tezgah üstünde açalım
  4. Bir parça peynir koyup kapatalım.
  5. Kapattığımız kısmı alta gelecek şekilde yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim
  6. Yumurta sarısı sürüp, susam serpelim ve 180-200 derecelik fırında yüzü kızarana kadar pişirelim
Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails