CORNFLAKESLİ KREMALI TAVUK(MISIR GEVREKLİ )
Malzemeler:
- 6-8 parça kalça kemiksiz tavuk but, pirzola veya kalça eti(göğüs etinden kuru oluyor bilginize)
- 1 paket krema
- 2 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Karabiber,kimyon, kekik
- Tuz
- Tavukların üzeri için sade mısır gevreği (cornfleks)
CORNFLAKESLİ KREMALI TAVUK YAPILIŞI:
- Tavuklar ve mısır gevreği hariç tüm malzemeyi karıştıralım ve tavukları bu sosta buzdolabında bir gece bekletelim( sos yumuşamasını ve lezzetlenmesini sağlıyor.)
- Daha sonra cornfleksi tavukların her tarafına yapışmasını sağlayacak şekilde bulayıp borcama dizelim.
- Yaklaşık 45-50 dakika 200 derece fırında pişirelim.
- Bu yemek göğüs kısmından yapılırsa oldukça kuru oluyor, tavsiye etmem. Yanında mis gibi bir pilav ve ayranla harika oluyor:)
Afiyet olsun
5 yorum:
Ellerinize saglik hem iftar sofrasi hemde menüdekiler nefis görünüyor,bereketli iftarlar diliyorum...
Seval
ELLERİNE SAĞLIK BELGİNCİM. HER İKİSİ DE ENFESS GÖRÜNÜYOR. CORNFLAKESLİ TAVUK BAYA İLGİMİ ÇEKTİ. EN KISA ZAMANDA BEN DE DENİYCEM. HAYIRLI CUMALAR, SEVGİLER CANIM.
Bugun tarifinizi denedim ve resmen bayildim..5 yasinda ki oglum parmaklarini yiyecekti..cok tesekkurler tarif icin.
Beğendiğinize çok sevindim Elif ciğim; minik kuzuya da afiyet olsun, yarasın :)
Fırına koymadan once folyo ile üzerini kapatmak gerekir mi kapatmazsak cornfleksler yanar mi acaba teşekkürler
Yorum Gönder