23 Eylül 2008 Salı

BÖREK ÇORBASI TARİFİ-KAYSERİ

BÖREK ÇORBASI TARİFİ-KAYSERİ
BÖREK ÇORBASI TARİFİ-KAYSERİBÖREK ÇORBASI TARİFİ-KAYSERİ
Kayınvalidemin iftar menüsünden ilk olarak çorbayla başladım..Umarım beğenirsiniz...
Ne kadar minik hazırlandığını anlatabilmek için bir yemek kaşığına ne kadar mantı sığdığını, bir çay tabağında nasıl göründüğünü resimlerini çekerek gösterdim.Yani anlayacağınız oldukça emekli ve sabır işi..Pişince haliyle şişiyor biraz..
Telefonla fotoğraf çekimi de başarılı değil ama mühim olan tarif diyerek avutalım kendimizi, affola:)

BÖREK ÇORBASI TARİFİ-KAYSERİ

Malzemeler:

Hamuru:
  • 3 su bardağı un
  •  1 su bardağı su 
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
İçi:
  • 250 gr yağsız kıyma
  • 2 tane orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • maydanoz
Ayrıca:
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • yeterince su

Börek çorbası nasıl yapılır?

  1. Hamur malzemeleri ile oldukça sert bir hamur hazırlayalım
  2. İncecik doğranmış soğan,maydonoz ve kıyma ile iç harcını da hazırlayalım.
  3. Dinlenmiş hamurumuzu incecik açalım ve çok minicik mantılar oluşturacak şekilde keselim
  4. İç koyarak minik minik bohça şeklinde sıkalım.
  5. Bir tencerede yağ ,nane ve salçayı çok az kavurup üzerine kaynar suyu ekleyelim ve tuzunu atalım.
  6. Yeteri kadar mantıyı ekleyip üzerinin köpükleri bitip de beyazlaşana kadar pişirelim.
Afiyetle yiyelim:))

Not: *Çorbaya arzu edilirse haşlanmış yeşil mercimek ve nohut da eklenebilir.
        **Ramazanda misafir için sofrada olmazsa olmaz bir çorbadır..
        ***Yukarıdaki ölçülerden 6-7 kez çorba yapılabilir. Her seferinde tencereye bir avuç mantı atılması yeterlidir.


Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails