ISPANAKLI KİŞ TARİFİ
Hamuru İçin:
- 1 yumurta
- 100 gr oda ısısında tereyağı
- 1 çay bardağı soğuk su
- 2 su bardağı un(yaklaşık, ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında kıvamı olacak)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
Harcı İçin:
- 1/2 kg ıspanak
- 2 adet soğan
- 3-4 yemek kaşığı lor peyniri(ya da beyaz peynir)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- tuz, kırmızı pulbiber, karabiber
Üstü İçin:
- 1 tane yumurta
- 1 kutu sıvı krema(200 ml)
- 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
ISPANAKLI KİŞ YAPILIŞI:
- Hamur için gereken malzemeleri yoğuralım ve fazla sert olmayan, ele de yapışmayan bir hamur elde edelim
- Üzerini streçleyip bir saat buzdolabında dinlendirelim
- Hamuru yumuşak tereyağı ile yağladığımız tart kalıbına elimizle bastırarak yerleştirelim ve kenarlarını hafif yukarı kalıbın duvarlarına doğru kaldıralım
- Hamurun tabanının her yerine çatalla delikler açalım; bu işlem hamurun kabarmasını engelleyip, eşit şekilde pişmesini sağlayacaktır
- 175 dereceli önceden ısınmış fırında hamur hafif pembeleşene kadar 10 dakika pişirelim.
- Bu arada soğanları yemeklik doğrayalım ve zeytinyağında biraz kavuralım
- Ispanağı ekleyip iyice suyunu çekene kadar arada karıştırarak pişirelim, baharatlarını ekleyip ocaktan alalım,
- Ilıyınca loru ya da beyaz peyniri ufalayarak karıştıralım,
- Üstü için gereken malzemeleri iyice çırpalım
- Tart hamurunu fırından alınca ıspanaklı harcı üzerine dökelim, kremalı harcı da üzerine gezdirip tekrar fırına verelim
- 180 dereceli fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirelim
Afiyet olsun
Not: Kalıbınızın büyüklüğünde yağlı kağıttan kesip hamurunuzun üzerine yerleştirebilir ve orta kısma ağırlık yapıp çukur kalması için çeşitli kuru bakliyatlardan da koyabilirsiniz.
Not: Kalıbınızın büyüklüğünde yağlı kağıttan kesip hamurunuzun üzerine yerleştirebilir ve orta kısma ağırlık yapıp çukur kalması için çeşitli kuru bakliyatlardan da koyabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder