18 Nisan 2009 Cumartesi

DAMLA ÇİKOLATALI UN KURABİYESİ TARİFİ

DAMLA ÇİKOLATALI UN KURABİYESİ TARİFİ
DAMLA ÇİKOLATALI UN KURABİYESİ TARİFİ

DAMLA ÇİKOLATALI UN KURABİYESİ TARİFİ

Malzemeler:

  • 250 gr oda ısısında yumuşamış margarin ya da tereyağı
  • 1 su bardağı damla çikolata
  • 1 çay bardağı pudra şekeri (damak tadınıza göre artırabilirsiniz)
  • 2,5-3 su bardağı un
  • 1/2 çay bardağı mısır nişastası(gevreklik için)
  • 1 paket vanilya

 DAMLA ÇİKOLATALI UN KURABİYESİ Nasıl Yapılır?

  1. Un haricindeki tüm malzemeyi mikserle karıştıralım.
  2. Unu yavaş yavaş ekleyerek elimizle yoğurmaya devam ederek yumuşak bir hamur hazırlayalım.
  3. Hamurdan ceviz kadar parçalar kopartalım ve içine 3-5 tane damla çikolata koyup yuvarlayarak kapatalım
  4. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip, hafifçe bir çatal bastırarak şekillendirelim
  5.  önceden ısınmış 150 dereceli fırında pembeleşmesine izin vermeden 25-30 dakika pişirelim.
  6. Üzerine pudra şekeri de eleyebilirsiniz..

afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails