- 250 gr oda ısısında yumuşamış margarin ya da tereyağı
- 1 su bardağı damla çikolata
- 1 çay bardağı pudra şekeri (damak tadınıza göre artırabilirsiniz)
- 2,5-3 su bardağı un
- 1/2 çay bardağı mısır nişastası(gevreklik için)
- 1 paket vanilya
DAMLA ÇİKOLATALI UN KURABİYESİ Nasıl Yapılır?
- Un haricindeki tüm malzemeyi mikserle karıştıralım.
- Unu yavaş yavaş ekleyerek elimizle yoğurmaya devam ederek yumuşak bir hamur hazırlayalım.
- Hamurdan ceviz kadar parçalar kopartalım ve içine 3-5 tane damla çikolata koyup yuvarlayarak kapatalım
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip, hafifçe bir çatal bastırarak şekillendirelim
- önceden ısınmış 150 dereceli fırında pembeleşmesine izin vermeden 25-30 dakika pişirelim.
- Üzerine pudra şekeri de eleyebilirsiniz..
afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder