KIYMALI BEŞAMELLİ KARNABAHAR TARİFİ
malzemeler:
- 1 adet orta boy karnabahar
- Yarım çay bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 250 gr kıyma
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça(biber domates karışık)
- 1 çay bardağı kışlık domates
- Bir tutam maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Beşamel sosu için;
- 2 su bardağı soğuk süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Üzerine;
- Bir su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
KIYMALI BEŞAMELLİ KARNABAHAR yapılışı:
- Dallarına ayırdığımız karnabaharları biraz tuz ve 1/2 çay bardağı süt ile biraz haşlayalım(kokusunu alması için) süzüp borcama alalım
- Soğanı, sarımsakları yemeklik doğrayıp, zeytinyağında sarartalım
- Kıymayı ekleyip rengi dönene kadar onu da kavuralım
- Salçasını, domatesini ilave edelim
- tereyağı ekleyelim
- Tuz, pul biber, kara biber ekleyip ocaktan alalım
- Karnabaharların üzerine serpiştirelim
- Sosu için kokusu çıkana kadar yağda unu kavuralım
- Sütünü hızlıca çırpıcıyla karıştırarak ekleyelim(kıvamı koyu akıcı olacak)
- Tuz ve karabiber serpip kıymanın üzerine eşit miktarda yayalım
- Hafif kızarana kadar fırında 200 de pişirelim
- Çıkarıp kaşar rendesini serpelim ve onu da kızarana kadar pişirelim
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder