18 Nisan 2009 Cumartesi

CEVİZLİ EKMEK TARİFİ-3

CEVİZLİ EKMEK TARİFİ-sefertasitarifleri.com CEVİZLİ EKMEK TARİFİ-sefertasitarifleri.comCEVİZLİ EKMEK TARİFİ-sefertasitarifleri.comCEVİZLİ EKMEK TARİFİ-sefertasitarifleri.com
Bu tarifi sevgili Nükhet Abla'dan alıp sonra defalarca yaptım , doyamıyoruz tadına inanın.Ben fırında yapıyorum çok da pratik oluyor..
İşte bu da 3. ölçü arkadaşlar, inanın hepsi birbirinden güzel ve leziz oluyor..

CEVİZLİ EKMEK TARİFİ

Malzemeler:

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıcağa yakın ılık süt(parmak dayansın)
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket (yuva) kuru maya(tek kullanımlık)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un(eli bıraktığında yeter)
  • Ceviz kırığı

CEVİZLİ EKMEK YAPILIŞI:

  1. Süt, şeker ve mayayı karıştırıp bir kenarda kabarmasını bekleyelim, on dakika kadar
  2. En son unu ve tuzu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yumuşacık yoğuralım(Aman una dikkat!)
  3. Ağzını kapatıp mayalanmasını bekleyelim
  4. Mayalanınca merdaneyle kalınca açalım ve üzerine dövülmüş cevizi yayalım
  5. Rulo yapalım ve tepsimizin ortasına kendi etrafında döndürerek gül şekli verelim ve üzerine bastıralım
  6. Tekrar tepsi mayası gelmesini bekleyelim
  7. Üzerine yumurta sarısı sürelim, susam çörek otu vs. döküp 180 derece fırında pişirelim

Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails