Bu tarifi sevgili Nükhet Abla'dan alıp sonra defalarca yaptım , doyamıyoruz tadına inanın.Ben fırında yapıyorum çok da pratik oluyor..
İşte bu da 3. ölçü arkadaşlar, inanın hepsi birbirinden güzel ve leziz oluyor..
CEVİZLİ EKMEK TARİFİ
Malzemeler:
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı sıcağa yakın ılık süt(parmak dayansın)
- 1/2 su bardağı sıvıyağ
- 1 paket (yuva) kuru maya(tek kullanımlık)
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Aldığı kadar un(eli bıraktığında yeter)
- Ceviz kırığı
CEVİZLİ EKMEK YAPILIŞI:
- Süt, şeker ve mayayı karıştırıp bir kenarda kabarmasını bekleyelim, on dakika kadar
- En son unu ve tuzu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yumuşacık yoğuralım(Aman una dikkat!)
- Ağzını kapatıp mayalanmasını bekleyelim
- Mayalanınca merdaneyle kalınca açalım ve üzerine dövülmüş cevizi yayalım
- Rulo yapalım ve tepsimizin ortasına kendi etrafında döndürerek gül şekli verelim ve üzerine bastıralım
- Tekrar tepsi mayası gelmesini bekleyelim
- Üzerine yumurta sarısı sürelim, susam çörek otu vs. döküp 180 derece fırında pişirelim
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder