16 Nisan 2009 Perşembe

PORTAKALLI KEREVİZ CANAGI TARIFI



PORTAKALLI  KEREVİZ ÇANAĞI TARİFİ

Malzemeler
  • 1 kilo küçük boy kereviz
  • 2 portakalın suyu
  • 1 tane kesme şeker
  • 10-15 adet arpacık soğan
  • 1 adet patates
  • 1 havuç
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 kase bezelye 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım demet dereotu (ince kıyılmış)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 limon suyu


PORTAKALLI  KEREVİZ ÇANAĞI  Yapılışı:


  1. Kerevizleri soyalım, yıkayıp, ikiye bölelim ve ortalarını hafifçe oyup kararmaması için limonlu suya atalım...
  2. Arpacık soğanları ayıklayalım ve bütün olarak bırakalım
  3. Havuçları ve patatesleri de küp küp doğrayalım.
  4. Yayvan bir tencereye kerevizlerimizi dizelim.
  5. Ortalarına havuçları, patatesleri , sarımsak ve bezelyelerimizi(konserve ya da haşlanmışsa son 10 dakika ekleyin), kenarlarına da soğanları yerleştirelim.
  6. Üstüne zeytinyağı gezdirelim.
  7. Şekeri, tuzu ve portakal ve limon suyunu da ekleyerek kısık ateşte yarım saat kadar pişirelim.
  8. Soğuduktan sonra kapağını açmak kaydıyla, servis tabağına alarak üstüne kıyılmış dereotu serpelim ve soğuk servis yapalım.
Not: Düdüklü kulllanmayın çabuk pişer.. Havuçları kontrol edin yeterli...Zeytinyağlılar ertesi gün daha lezzetli olur..zeytinyağlılara salça eklenmez.


Afiyet olsun

4 yorum:

Unknown dedi ki...

Canımmm harika portakallı eminim muhteşemdir ellerine sağlık.Kocaman
sevgiler...

NİLBUTİK PASTA dedi ki...

ablacım ellerine emeğine sağlık nefis ve lezzetli görünüyor
hayırlı cumalar ve güzel bir haftasonu geçirmen dileğiyle sevgilerimi bırakıyorum

sevil dedi ki...

bu tarifi denemiştim daha önce mükemmel oldu.eminim seninkinin tadıda öyledir
ellerine saglık canım..
sevgiler
sevil

nil-nennenmutfakta dedi ki...

bende çok sverim belginciğim Ellerine sağlık çok iştah açıcı görünüyor..

Related Posts with Thumbnails