- 1 kilo küçük boy kereviz
- 2 portakalın suyu
- 1 tane kesme şeker
- 10-15 adet arpacık soğan
- 1 adet patates
- 1 havuç
- 3-4 diş sarımsak
- 1 kase bezelye
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Yarım demet dereotu (ince kıyılmış)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 limon suyu
PORTAKALLI KEREVİZ ÇANAĞI Yapılışı:
- Kerevizleri soyalım, yıkayıp, ikiye bölelim ve ortalarını hafifçe oyup kararmaması için limonlu suya atalım...
- Arpacık soğanları ayıklayalım ve bütün olarak bırakalım
- Havuçları ve patatesleri de küp küp doğrayalım.
- Yayvan bir tencereye kerevizlerimizi dizelim.
- Ortalarına havuçları, patatesleri , sarımsak ve bezelyelerimizi(konserve ya da haşlanmışsa son 10 dakika ekleyin), kenarlarına da soğanları yerleştirelim.
- Üstüne zeytinyağı gezdirelim.
- Şekeri, tuzu ve portakal ve limon suyunu da ekleyerek kısık ateşte yarım saat kadar pişirelim.
- Soğuduktan sonra kapağını açmak kaydıyla, servis tabağına alarak üstüne kıyılmış dereotu serpelim ve soğuk servis yapalım.
Not: Düdüklü kulllanmayın çabuk pişer.. Havuçları kontrol edin yeterli...Zeytinyağlılar ertesi gün daha lezzetli olur..zeytinyağlılara salça eklenmez.
Afiyet olsun
4 yorum:
Canımmm harika portakallı eminim muhteşemdir ellerine sağlık.Kocaman
sevgiler...
ablacım ellerine emeğine sağlık nefis ve lezzetli görünüyor
hayırlı cumalar ve güzel bir haftasonu geçirmen dileğiyle sevgilerimi bırakıyorum
bu tarifi denemiştim daha önce mükemmel oldu.eminim seninkinin tadıda öyledir
ellerine saglık canım..
sevgiler
sevil
bende çok sverim belginciğim Ellerine sağlık çok iştah açıcı görünüyor..
Yorum Gönder