|
Evde fazla ayvanız var ve ne yapacağınızı bilmiyorsunuz...bu tarif tam size göre o zaman..Tadanların bir değil iki tane yediği bu güzel kurabiyelerin tarifi aşağıda... |
AYVALI KURABİYE TARİFİ
Malzemeler:
Hamuru:
- 125 gr tereyağı(veya margarin)
- 1/2 su bardağı sıvıyağ
- 1 yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 3 su bardağından bir parmak fazla un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
İç harcı:
- 2 orta boy ayva rendesi
- 1,5 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz veya fındık
AYVALI KURABİYE Yapılışı:
- Ayvayı şeker ve su ile önce harlı sonra kısık ateşte suyunu çeken kadar pişirelim.
- Soğuyunca dövülmüş cevizi ya da fındığı , tarçını ekleyelim bekletelim
- Yoğurma kabına soğuk tereyağını parça parça doğrayalım.(mümkün olduğunca minik) ve yavaş yavaş yoğuralım
- Diğer malzemeleri de ekleyip yumuşak bir hamur kıvamına getirelim (unu azar azar ekleyerek..az ya da fazla gelirse kontrollü olun)
- Yarım saat dinlendirelim
- Ceviz kadar parçalar alıp parmaklarımızla açalım ve iç koyup dilediğimiz gibi kapatalım
- 170 derecede hafif pembeleşene kadar pişirip çıkaralım
- Üzerine bolca pudra şekeri serpelim
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder