11 Şubat 2009 Çarşamba

VİŞNELİ YAPRAK SARMA TARİFİ

VİŞNELİ YAPRAK SARMA TARİFİ
Tarif edemeyeceğim kadar güzel bir lezzet.. Osmanlı mutfağına ait bir tarifmiş..Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.Naciye ciğim tekrar ellerine sağlık :)

Bunun için daha önce yayınlamış olduğum ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI linkine tıklıyorsunuz ; malzemeleri ve yapılışını oradan görüyorsunuz..

Size kolaylık olması için linki buraya taşıdım:

VİŞNELİ YAPRAK SARMA TARİFİ

Malzemeler:

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı zeytinyağı(240 ml lik)
  • 8 adet soğan
  • 1 çorba kaşığı çam fıstığı
  • 2 çorba kaşığı kuş üzümü
  • 1 çorba kaşığı kuru nane
  • 8-10 dal maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz ve yarım limon suyu

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI nın yapılışı:

  1. Soğanları robotta veya elde kıyıp, pirinçleri yıkayıp hazırlıyoruz.
  2. Yağı içine tuz ve fıstık ekleyerek hafif kavuruyoruz.
  3. Soğanları ekleyip, 5-10 dakika pişiriyoruz.
  4. Pirinçleri, kuş üzümünü ve şekeri ilave ediyoruz.Biraz daha kavuruyoruz.
  5. 1 su bardağı sıcak suyumuzu koyup, ağzını kapatıp çekene kadar pişiriyoruz.
  6. Kıyılmış maydanoz, dereotu, nane,tarçın,yenibaharı ekleyip hepsini ezmeden karıştırıyoruz, ılıması için bir kenarda bekletiyoruz.
  7. 1-2 saat suda bekleyip tuzu çıkan ve kumu dökülen yıkanıp süzülmüş yapraklarımıza sararak, en altına bir iki yaprak serdiğimiz tenceremize diziyoruz.
  8. 1.5 bardak sıcak su,damak tadınıza göre tuz(yaprak salamura ve çok tuzlu ise kontrollü kullanın) ve yarım limon suyu ekleyerek(sarmaların üzerine yaprak kapatınki limon karartmasın) ,kaynadıktan sonra çok kısık ateşe alıp yaklaşık 1-1,5 saat pişirin tam suyunu çekecektir.
***Hazırlanan malzemeyi yapraklarımıza sararken içine iki adet çekirdekleri çıkarılmış vişne de koyuyoruz...Sarma işlemimiz bitip de tenceremize hepsini dizdikten sonra üzerine suyla beraber vişnelerimizin sızan suyunu da ekleyeceğiz...
Pişip iyice soğuduktan sonra servis yapacağız..

Afiyet olsun


5 yorum:

Unknown dedi ki...

Canım çok değişik bir lezzet verir
vişneler ellerine sağlık sevgiler...

Unknown dedi ki...

İlk defa duyuyorum vişnelisini merak ettim.
ellerine sağlık canım
öpüyorum.

neslihan erzincan özgür dedi ki...

çok değişik bir tarif,daha önce duymamıştım ama denemeye değer sanırım.vişnenin ve yaprağın mayhoşluğu birlikte nefis olur.ellerine sağlık canım.sevgilerimle.

Melek* dedi ki...

ooooooo bayıldım gece gece karnımı acıktırdı ellerine sağlık cuman mübarek olsun

Butikpartim dedi ki...

İlk defa duyuyurum,bazen tuzlu yiyeceklerin içine tatlı karıştırmak gerçekten lezzetli olabiliyor.Ellerinize sağlık..

Related Posts with Thumbnails