9 Nisan 2008 Çarşamba

MARMELATLI KURABİYE

250 gr. margarin veya tereyağı
2 kahve fincanı toz şeker
3 yumurta sarısı
1,5 su bardağı nişasta
1 paket vanilya
Aldığı kadar un(2 su bardağından bir parmak eksik tabii yaklaşık olarak)

Üzeri için:
Toz fıstık
Herhangi bir marmelat

*Oda sıcaklığındaki yağ ve şekeri bir kapta iyice krem haline gelene kadar çırpalım
*Yumurtaların sarılarını ,vanilya,nişasta,unu da ekleyerek yoğuralım.
*Hamuru buzdolabında bir saat kadar dinlendirelim.
*Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım.
*Ortasına parmağımızla bastırıp çukurlaştıralım ve marmelat doldurulup yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim ve önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 10-15 dk. pişirelim.
*Çıkınca fıstıkla süsleyelim..

****İsterseniz yumurta akına batırıp susama, ya da hindistan cevizine de batırabilirsiniz...

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails