Uzun yıllardır yapmadığım ama eskiden sık sık yaptığımız bir börek.. Son derece kolay, lezzetli ve pratik. İç malzemesini dilediğiniz gibi çeşitlendirebilirsiniz. Acil durumlarda yufkanız varsa yarım saatte sofranızdadır..Puf puf kabarır. Kolay ve pratik bir börek tarifi, daha ne olsun.
Denemeniz ve beğenmeniz dileğiyle...
HAyırlı bereketli iftarlar..
İFTAR MENÜSÜ-27
- Taze fasulye çorbası
- Kadın budu köfte
- Ispanaklı mantarlı lazanya
- Patatesli semizotu salatası
- Fındıklı sarma (hazır yufka
KIYMALI BOHÇA BÖREK TARİFİ
malzemeler:
8 adet börek için
- 2 adet yufka
- 1 çay bardağı fındık yağı
- 1 çay bardağı sıcak su
- 1 adet kuru soğan
- 200 gr kıyma
- 5-6 sap maydanoz
- tuz karabiber
- Üzerine :
- 1 yumurta sarısı ve çörek otu
KIYMALI BOHÇA BÖREK nasıl yapılır?
- Öncelikle kıymalı harcımızı hazırlayalım
- Soğanı minik yemeklik doğrayalım
- Yağda kavuralım
- Üzerine kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar karıştırıp iyice ezerek onu da kavuralım
- Tuzunu karabiberini ekleyelim
- Maydanozları doğrayıp ekleyelim, harcımız hazır
- Suyu ve fındık yağını karıştıralım
- Yufkaları üzt üzte koyup dörde bölelim
- Her üçgenin ortasına iç harcımızdan bir yemek kaşığı koyalım
- Bohça şeklinde katlayalım ve ter çevirerek yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize yerleştirelim
- Hepsi bitince yumurta sarısını iyice çırpıp fırça ile sürelim, çörek otu susam serpip 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim
Afiyet olsun
2 yorum:
Hıım nefıs ellerinize sağlık, Hayırlı Bayramlar....
nefis gözüküyor ama sadece haftasonları yapsam iyi olacak.. hergün yaparım sonra olan bana olur:))
Yorum Gönder