5 Ağustos 2013 Pazartesi

KOPOGLU MEZESI TARIFI VE IFTAR MENUSU -28

KOPOGLU MEZESI TARIFI VE IFTAR MENUSU -28
Sevgili Yeşim den öğrendiğim közlenmiş patlıcanlı, bol domates, sarımsak ve biberli ,pratik bir yaz mezesi.. Çok lezzetli ,beğeneceğinizi umuyorum..
Hayırlı ve bereketli iftarlar...

İFTAR MENÜSÜ -28

KÖPOĞLU MEZESİ TARİFİ

malzemeler:
  • 6 adet kemer patlıcan
  • 10 adet köy biberi
  • 1 baş sarımsak
  • 5 adet orta boy domates
  • tuz

KÖPOĞLU MEZESİ nasıl yapılır?

  1. Patlıcanları közleyip bir poşet içine koyup bekletelim
  2. Sarımsakları minik doğrayıp zeytinyağında hafif kavuralım
  3. Üzerine ince doğradığımız biberleri ekleyelim ve kavurmaya devam edelim
  4. Domateslerin kabuğunu soyup onları da minik doğrayalım ve ekleyelim
  5. Tuz ekleyip karıştıralım ve domatesler bıraktığı suyun büyük kısmını çekene kadar pişirelim
  6. Patlıcanların kabuğunu soyup iki parmak kalınlığında doğrayalım
  7. Domateslerin üzerine ekleyelim ve alttan üste doğru nazikçe ezmeden hafif karıştıralım
  8. Beş on dakika kısık ateşte birlikte pişirdikten sonra altını kapatalım
  9. Ilık ya da soğuk servis yapalım
Afiyet olsun

2 yorum:

anne eli gibi dedi ki...

çok severim,elinize sağlık harika görünüyor...

Unknown dedi ki...

ellerine saglık.bayramın şimdiden kutlu olsun.

Related Posts with Thumbnails