Sevgili Yeşim den öğrendiğim közlenmiş patlıcanlı, bol domates, sarımsak ve biberli ,pratik bir yaz mezesi.. Çok lezzetli ,beğeneceğinizi umuyorum..
Hayırlı ve bereketli iftarlar...
- Tavuklu düğün çorbası
- Patatesli kaşarlı köfte
- Erişte tavası
- Köpoğlu mezesi
- İncir tatlısı
KÖPOĞLU MEZESİ TARİFİ
malzemeler:
- 6 adet kemer patlıcan
- 10 adet köy biberi
- 1 baş sarımsak
- 5 adet orta boy domates
- tuz
KÖPOĞLU MEZESİ nasıl yapılır?
- Patlıcanları közleyip bir poşet içine koyup bekletelim
- Sarımsakları minik doğrayıp zeytinyağında hafif kavuralım
- Üzerine ince doğradığımız biberleri ekleyelim ve kavurmaya devam edelim
- Domateslerin kabuğunu soyup onları da minik doğrayalım ve ekleyelim
- Tuz ekleyip karıştıralım ve domatesler bıraktığı suyun büyük kısmını çekene kadar pişirelim
- Patlıcanların kabuğunu soyup iki parmak kalınlığında doğrayalım
- Domateslerin üzerine ekleyelim ve alttan üste doğru nazikçe ezmeden hafif karıştıralım
- Beş on dakika kısık ateşte birlikte pişirdikten sonra altını kapatalım
- Ilık ya da soğuk servis yapalım
Afiyet olsun
2 yorum:
çok severim,elinize sağlık harika görünüyor...
ellerine saglık.bayramın şimdiden kutlu olsun.
Yorum Gönder