Ağız tadı bol, huzurlu, neşeli, sağlıklı bayramlar hepinize...
***Son günlerin ezikliğiyle sizlere çok kısa anlatımlar yaptığımı biliyorum, hoşgörünüze sığınıyorum...
IFTAR MENÜSÜ -30
- Soğuk buğday çorbası
- Orman kebabı
- Mercimekli bulgur pilavı
- Pancar soslu semizotu salatası
- Muzlu krem tatlı
MUZLU KREM TATLI TARİFİ
malzemeler:
- 1 lt süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 4 silme yemek kaşığı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket çiğ krema
- 1 paket vanilya
- 2 adet muz
MUZLU KREM TATLI nasıl yapılır?
- Süt, un, şeker ve nişastayı karıştırarak pişirelim
- Bir iki taşım kaynatıp vanilya ve kremayı ekleyelim
- Minik doğradığımız muzları da ilave edip blenderden geçirelim
- Üzerini muz ve şekerleme ile süsleyip porsiyonluk kaplarımızda servis yapalım
Not: Muz kararma yaptığı için beklerse rengi değişeceğinden hemen tüketmenizi tavsiye ederim.
Afiyet olsun
1 yorum:
ellerinize sağlık.hayırlı bayramlar...
Yorum Gönder