13 Ağustos 2013 Salı

ŞAM TATLISI TARİFİ

ŞAM TATLISI TARİFİ
ŞAM TATLISI TARİFİ
Sevgili Solmaz dan, daha doğrusu onun eltisinden yine güzel bir tatlı tarifi...Yapıp getirmiş sağolsun, AFİYETLE YEDİK:) bana fotoğraflayıp , tarifini sizlerle paylaşmak kaldı.. Bu ara tembel miyim ne? Ocak ayından bu yana hemen her gün mutlaka sizlerle bir tarif paylaşmaya çalıştım. Ama sanırım iki gün öncesinde bir yorgunluk hasıl oldu. Affola :) 
Bu bayram tatlılar ve bayram ziyaretleri konusunda çok bereketliydik.. Daha güzellerine ulaşmak dileğiyle :)

ŞAM TATLISI TARİFİ

malzemeler:
  • 2 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı sulu yoğurt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • Kırık ceviz
Şerbeti:
  • 2,5 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su

ŞAM TATLISI nasıl yapılır?

  1. Şerbet malzemelerini 15-20 dakika kaynatalım ve tamamen soğutalım
  2. Hamur malzemelerini tam ölçüde karıştırıp yağlanmış büyük borcama düzgünce yayalım
  3. 160 derece fırında kızarana kadar pişirelim
  4. Fırından çıkınca iyice ılıyana kadar bekletelim
  5. İkisi de soğukken şerbetini dökelim ve üzerini kapatıp şerbeti iyice çekmesini bekleyelim
  6. Baklava dilimlerine kesip servis yapalım
Not:
--İrmik eklendikten sonra güzelce karıştırılmalıdır
--En önemlisi karbonat mutlaka kullanılmalıdır.
---Şam tatlısı fırından yumuşacık çıkmamalıdır sert bir halde olursa olduğuna işarettir.
--Fırına verilen tatlımızı tarifte verilen süreye kadar olmalıdır.
--Tatlı ılık şerbeti de ılık olmalı. Yoksa içi hamur olur.
--Şerbeti güzelce çekmesi için üzerini örterek 1-2 saat bekletilmelidir.

Afiyet olsun

1 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

yapan arkadaşın ellerine sağlık.nefis görünüyor.sevgiler.

Related Posts with Thumbnails