Annelerimizden kalma klasik tatlardan biri..Her damağın tatmışlığı vardır ve sevmeyeni de azdır eminim..
ELMALI TART TARİFİ
Malzemeler;
- 250 gr oda sıcaklığında tereyağı
- 2 adet yumurta
- 10 çorba kaşığı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Elmalı Kısım İçin,
- 4 adet rendelenmiş elma,
- 8 çorba kaşığı toz şeker,
- 2 çay kaşığı tarçın,
- 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz.
- üstüne serpmek için pudra şekeri.
elmalı tart yapılışı:
- Tereyağı, şeker ve yumurtayı güzelce karıştıralım.
- Kabartma tozunu ilave edelim ve unu yavaş yavaş ekleyerek yoğuralım. ***Elimize yapışmamaya başladığı anda un eklemeyi bırakalım.
- Yuvarlak ve küçük boy bir borcamı bolca katı yağ ile yağlayalım.
- Hamurumuzun üçte ikisini, borcama eşit seviyede yayalım. Geriye kalan üçte bir hamuru streçleyerek buzluğa koyalım ve 10 dakika bekletelim.
- Elmayı, şeker ve tarçın ile elma suyunu çeken kadar pişirelim ve üzerine cevizi ekleyip karıştıralım.
- elmalı harcımızı, borcamdaki hamurun üstüne düzgünce yayalım.
- Buzlukta bekleyen hamuru çıkaralım ve rendenin iri kısmı ile elmalı harcın üstüne her tarafına eşit gelecek şekilde rendeleyelim.
- Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında, kızarıncaya kadar pişirelim.
- İyice soğuduktan sonra üstüne pudra şekeri serpelim.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder