27 Ekim 2019 Pazar

ELMALI TART TARİFİ

ELMALI TART TARİFİ
Annelerimizden kalma klasik tatlardan biri..Her damağın tatmışlığı vardır ve sevmeyeni de azdır  eminim.. 

ELMALI TART TARİFİ

Malzemeler;

  • 250 gr oda sıcaklığında tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 10 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Elmalı Kısım İçin,

  • 4 adet rendelenmiş elma,
  • 8 çorba kaşığı toz şeker,
  • 2 çay kaşığı tarçın,
  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz.
  • üstüne serpmek için pudra şekeri.

elmalı tart yapılışı:

  1. Tereyağı, şeker ve yumurtayı güzelce karıştıralım.
  2. Kabartma tozunu ilave edelim ve unu yavaş yavaş ekleyerek yoğuralım. ***Elimize yapışmamaya başladığı anda un eklemeyi bırakalım.
  3. Yuvarlak ve küçük boy bir borcamı bolca katı yağ ile yağlayalım.
  4. Hamurumuzun üçte ikisini, borcama eşit seviyede yayalım. Geriye kalan üçte bir hamuru streçleyerek buzluğa koyalım ve 10 dakika bekletelim.
  5. Elmayı, şeker ve tarçın ile elma suyunu çeken kadar pişirelim ve üzerine cevizi ekleyip karıştıralım.
  6. elmalı harcımızı, borcamdaki hamurun üstüne düzgünce yayalım.
  7. Buzlukta bekleyen hamuru çıkaralım ve rendenin iri kısmı ile elmalı harcın üstüne her tarafına eşit gelecek şekilde rendeleyelim.
  8. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında, kızarıncaya kadar pişirelim. 
  9. İyice soğuduktan sonra üstüne pudra şekeri serpelim.
Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails