PATATES CORBASI TARIFI
Malzemeler:- 3-4 adet orta boy patates
- 1 adet soğan
- 5-6 su bardağı et suyu (veya 1 adet tavuk bulyon)
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı (veya zeytinyağı)
- 1 tatlı kaşığı un,
- tuz, karabiber
PATATES CORBASI nasıl yapılır?
- Patatesleri küp küp doğrayıp,üzerine su koyup pişmeye bırakalım.
- Soğanı yemeklik doğrayalım.
- Bir tavada tereyağını eritip soğanı kavuralım.
- Un ilave edip hemen şöyle bir çevirelim (dikkat tencereye tutmasın).
- Sütü ekleyip karıştıralım ve pişmekte olan patateslere ekleyelim.
- Tuz ve karabiber ilave edip patatesler yumuşayana kadar pişirelim.
- Pişince el blendırıyla ezerek pürüzsüz kıvama getirelim.
- Serviste üzerine pul biberli yağ kızdırıp gezdirelim ve maydonozla süsleyelim
Afiyet olsun
10 yorum:
Bugünkü soğuk hava için çok güzel olur!
Canım ellerine sağlık bencede bu soğuklarda en güzel seçenek kocaman öptüm...
çok nefis bir çorba olmuş.sıcsk sıcak insanın içini ısıtır.ellerine sağlık canım...
değişik bir çorba, Mmmmm, sıcacık, enfes gözüküyor, soğuk havalarda iyi gider, ellerine sağlık arkadaşım....
Çorbanın görüntüsü çok iştah açıcı.. Servisde çok hoş ellerine sağlık.. sevgi ile..
sıcacık nefis bir çorba olmuş,iştah açıcı
eline sağlk:)
merhabalar canim,
su soguk günlerde corba harika oluyor,
ellerine saglik, sevgiler....
Her güne bir çorba. İnsan bazen ne yapacağını şaşırıyor. Alternatifimizin olması çok güzel
Ellerine sağlık.
Geçen bir programda üzerine kuşbaşı et kavurup servis ettiler öyle de denenebilir.Ben bunu yaptım ve hafif oldu beğendim teşekkürler :)
İlknur hnm, beğenmenize sevindim, afiyetler olsun..Gerçekten çok hafif ve lezzetli bir çorbadır.. Et ya da bezelye tanesi kadar minik kızarmış köfteler de hem sunum hem lezzetini artırmak açısından müthiş olur, sevgiler :)
Yorum Gönder