18 Ocak 2009 Pazar

İZMİR KOFTE TARİFİ


İZMİR KOFTE TARİFİİZMİR KOFTE TARİFİ

İZMİR KÖFTE TARİFİ

Malzemeler:
köftesi:
  • 500 gr kiyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yumurta
  • 1,5 su baardağı bayat ekmek içi(veya) galeta unu
  • 1/2 demet maydanoz
  • Tuz, karabiber, pul biber, kekik
Sosu:
  • 3 adet domates rendesi
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 su bardağı sıcak su
  • tuz ve kekik
  • 1 diş sarımsak
ayrıca:
  • 4 adet patates
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 1 domates

İZMİR KÖFTE YAPILIŞI

  1. Kıyma, maydanoz, yumurta, soğan, ekmek ya da galeta unu ve baharatlar katılıp köfte yoğurulur,
  2. Uzun parmak şekli verilir.
  3. Patatesler elma dilim kesilir 
  4. Tavada önce patatesler çok az kızartılır(çok pişirmeyin, ağır olur)
  5. Sonra köfteler aynı şekilde az kızartılır
  6. Borcama patatesler ve köfteler sıralı olarak dizilir, 
  7. domatesler biberler dilimlenip aralara yerleştirilir 
  8. Tavada kalan az yağa rende domatesler, sarımsak ve salça eklenip pişirilir, kekik ve tuz eklenir
  9. 2 su bardağı kaynar su ile sulandırılır köfetelerin üzelerine dökülür ,
  10. 200 derecede ısıtılmış fırında önce üzeri kapalı olarak(yağlı kağıdı ıslatıp buruşturarak kapatabilirsiniz) sonra açarak kızarana kadar pişirilir .

Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails