İZMİR KÖFTE TARİFİ
Malzemeler:
köftesi:- 500 gr kiyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet yumurta
- 1,5 su baardağı bayat ekmek içi(veya) galeta unu
- 1/2 demet maydanoz
- Tuz, karabiber, pul biber, kekik
Sosu:
- 3 adet domates rendesi
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı kekik
- 2 su bardağı sıcak su
- tuz ve kekik
- 1 diş sarımsak
- 4 adet patates
- 3-4 adet yeşil biber
- 1 domates
İZMİR KÖFTE YAPILIŞI
- Kıyma, maydanoz, yumurta, soğan, ekmek ya da galeta unu ve baharatlar katılıp köfte yoğurulur,
- Uzun parmak şekli verilir.
- Patatesler elma dilim kesilir
- Tavada önce patatesler çok az kızartılır(çok pişirmeyin, ağır olur)
- Sonra köfteler aynı şekilde az kızartılır
- Borcama patatesler ve köfteler sıralı olarak dizilir,
- domatesler biberler dilimlenip aralara yerleştirilir
- Tavada kalan az yağa rende domatesler, sarımsak ve salça eklenip pişirilir, kekik ve tuz eklenir
- 2 su bardağı kaynar su ile sulandırılır köfetelerin üzelerine dökülür ,
- 200 derecede ısıtılmış fırında önce üzeri kapalı olarak(yağlı kağıdı ıslatıp buruşturarak kapatabilirsiniz) sonra açarak kızarana kadar pişirilir .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder