4 Ocak 2014 Cumartesi

DOYURAN PASTA TARIFI

DOYURAN PASTA TARIFI
DOYURAN PASTA TARIFI
 Gün menümüze kaldığımız yerden devam ediyoruz.
İlk kez sevgili Sedef 'imde gördüğüm, sonrasında bloglarda çokca rastladığım, lezzetine doyulmaz doyuran pasta...
İzmir'in meşhur doyuran pastası yani...
Kelimenin tam anlamıyla bir "bomba!"
Ama nasıl güzel, hele de benim gibi bir tatlı sever iseniz(maalesef) yapımı son derece pratik olan bu nefis çikolata şölenini mutlaka deneyin derim..
Sadece yeme konusunda ısrarlı değilim, bomba derken "kalori bombası" olduğunu kastettim çünkü...
Arkadaşımı da vaktiniz varsa mutlaka ziyaret edin, çok güzel tarifler sizi bekliyor :)


DOYURAN PASTA TARİFİ

malzemeler:
  • 3 adet kakaolu baton kek( hazır alabilirsiniz ya da evde kalan keklerinizi kullanabilirsiniz)
  • 1,5 kutu (300 gr) süt kreması
  • 1 yemek kaşığı nutella benzeri
  • 2 yemek kaşığı ceviz
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 yemek kaşığı badem
  • 2 yemek kaşığı antep fıstığı
  • 2 yemek kaşığı damla çikolata
  • 2 yemek kaşığı kayısı
  • 2 yemek kaşığı fındık
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 2 paket bitter çikolata(üzerine için)

DOYURAN PASTA nasıl yapılır?

  1. Kekleri elimizle parçalayalım
  2. Krema ve nutella ile yoğuralım
  3. Çikolata hariç diğer malzemeleri ilave edip özleştirelim
  4. Streç filme yuvarlak formda sarıp(mozaik pasta gibi) buzdolabının alt rafında bir gün bekletelim
  5. Ertesi gün dilimleyip muffin kalıplarında servise alalım
  6. Üzerini benmari usulü erittiğimiz çikolatayla kaplayalım ve boncuklarla veya antep fıstığı vs. ile süsleyelim
Afiyet olsun

3 yorum:

Özgen dedi ki...

Elinize sağlık tam bir bomba gerçekten sevgiler...

tatlı sefam dedi ki...

bende yaparım bundan adı gıbı 1 dılım yetıyor elıne sağlık

Obat Wasir dedi ki...

emmhhhh,,,yummmy

Related Posts with Thumbnails