malzemeler:
- 250 gr oda ısısında tereyağı
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 kaşık yoğurt
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 limon kabuğu rendesi
- Aldığı kadar un
İçi:
- 2 elma+1 ayva rendesi(yoksa eklemeyebilirsiniz)
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 çay bardağı ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
ELMALI AYVALI KAFES KURABİYE YAPILIŞI:
- Tereyağı ile şekeri karıştırıp iyice özleştirelim ..
- Sırasıyla önce sıvıları , sonra kuru malzemeleri karıştıralım.
- En önemlisi unu azar azar ekleyelim..Mesela küçük bir kaseyle önce bir kase, o karışınca ikinci kase gibi..
- Bu şekilde ele yapışmayacak, kolay şekillenen bir hamur olduğunda un eklemeyi keselim.
- Hamuru dinlendirelim...
- Rendelenmiş elma ve ayvayı şekerle pişirelim, iyice suyunu çekince ceviz ve tarçın ekleyip soğutalım..
- Hamurumuzdan bir parçayı merdaneyle yarım santim kalınlığında açalım...
- Bir kapak yardımıyla düzgün bir yuvarlak keselim. Sonra dörde bölelim.
- Her üçgen parçanın dik kenarlarına bıçakla resimdeki gibi şeritler keselim(ama ortaları birleştirilmez)
- Ortasına içi koyalım ve dışından yuvarlayalım.
- Fırında 180 derecede beyaz kalacak şekilde pişirelim .
- Çıkar çıkmaz üzerine pudra şekeri eleyelim...
Afiyet olsun
1 yorum:
Akadaşım kusura bakma uğrayamadım.Ama bunada şükür diyorum.Enfes görünüyorlar eline sağlık.
Yorum Gönder