ÇİLEK JÖLELİ İRMİK TATLISI
Malzemeler
- 1 litre süt
- 9 yemek kaşığı irmik
- 9 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı teremyağı
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 paket vanilya
- Dr.oetker çilekli jel
- 15-20 adet çilek
ÇİLEK JÖLELİ İRMİK TATLISI YAPILIŞI
- Çilekli jeli üzerindeki tarife göre hazırlayalım.
- Islattığımız kalıba önce jeli dökelim, küçük küçük doğradığımız çilekleri de ilave edip ılımasını bekleyelim.
- Soğuyunca hemen buzdolabının en soğuk bölümüne kaldıralım.
- Diğer taraftan tencereye sütü, şekeri ve irmiği alıp kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
- Üzeri göz göz olunca içine yağ ve vanilyayı katıp 1-2 dakika daha pişirelim.
- Ocağı kapatınca hindistan cevizini de ilave edip tekrar karıştıralım.
- Biraz ılınınca dolaptan aldığımız kalıptaki jölemizin üzerine yavaşça dökelim.
- Bu şekilde buzdolabında mümkünse bir gece bekletelim.
- Ertesi gün kalıptan çıkarıp servise alalım
Not: Jel iyice donmadan muhallebiyi üzerine kesinlikle koymamalısınız. Ama aceleniz varsa alta muhallebiyi, ılıdıktan sonra da çilekleri ve jeli de üzerine koyabilirsiniz.
3 yorum:
Allahım bu ne güzel bir görüntü bayıldım:)))Enfes duruyor.Ayla'nın ellerine sağlık seninde tabiki:))Çünkü bizle paylaşmak için yazı yazdın.
Ne cici bir görüntüsü var pembiş pembiş..
BİR ÇİLEK AŞIĞI OLARAK, BU GÖRÜNTÜYE HAYRAN KALDIM. BİR YANDAN DA KENDİME KIZMAKLA MEŞGULÜM. :)) NEDEN YAZIN BEN DE DONDURUCUYA ÇİLEK KOYMADIM DİYE... ŞİMDİ BU NEFİSS TARİFİ YAPARDIM. AMA SENİNKİNDEN BİR DİLİM ALABİLİRİM DEĞİLMİ. :)) ELLERİNE SAĞLIK CANIMM.
Yorum Gönder