21 Ocak 2008 Pazartesi

ÇİLEK JÖLELİ İRMİK TATLISI TARİFİ

ÇİLEK JÖLELİ İRMİK TATLISI

ÇİLEK JÖLELİ İRMİK TATLISI

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 9 yemek kaşığı irmik
  • 9 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı teremyağı
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 paket vanilya
  • Dr.oetker çilekli jel
  • 15-20 adet çilek

ÇİLEK JÖLELİ İRMİK TATLISI YAPILIŞI

  1. Çilekli jeli üzerindeki tarife göre hazırlayalım.
  2. Islattığımız kalıba önce jeli dökelim, küçük küçük doğradığımız çilekleri de ilave edip ılımasını bekleyelim.
  3. Soğuyunca hemen buzdolabının en soğuk bölümüne kaldıralım.
  4. Diğer taraftan tencereye sütü, şekeri ve irmiği alıp kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
  5. Üzeri göz göz olunca içine yağ ve vanilyayı katıp 1-2 dakika daha pişirelim.
  6. Ocağı kapatınca hindistan cevizini de ilave edip tekrar karıştıralım.
  7. Biraz ılınınca dolaptan aldığımız kalıptaki jölemizin üzerine yavaşça dökelim.
  8. Bu şekilde buzdolabında mümkünse bir gece bekletelim.
  9. Ertesi gün kalıptan çıkarıp servise alalım
Not: Jel iyice donmadan muhallebiyi üzerine kesinlikle koymamalısınız. Ama aceleniz varsa alta muhallebiyi, ılıdıktan sonra da çilekleri ve jeli de üzerine koyabilirsiniz.

Afiyet olsun

3 yorum:

Fulya dedi ki...

Allahım bu ne güzel bir görüntü bayıldım:)))Enfes duruyor.Ayla'nın ellerine sağlık seninde tabiki:))Çünkü bizle paylaşmak için yazı yazdın.

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Ne cici bir görüntüsü var pembiş pembiş..

Lezzet Gemisi dedi ki...

BİR ÇİLEK AŞIĞI OLARAK, BU GÖRÜNTÜYE HAYRAN KALDIM. BİR YANDAN DA KENDİME KIZMAKLA MEŞGULÜM. :)) NEDEN YAZIN BEN DE DONDURUCUYA ÇİLEK KOYMADIM DİYE... ŞİMDİ BU NEFİSS TARİFİ YAPARDIM. AMA SENİNKİNDEN BİR DİLİM ALABİLİRİM DEĞİLMİ. :)) ELLERİNE SAĞLIK CANIMM.

Related Posts with Thumbnails