23 Ocak 2008 Çarşamba

PORTAKAL DOLGULU KURABİYE TARİFİ


PORTAKAL DOLGULU KURABİYE TARİFİ

PORTAKAL DOLGULU KURABİYE TARİFİ

Malzemeler

  • 125 gr yumuşamış tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı buğday nişastası
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

Portakallı dolgu:

  • 1 adet portakalın suyu
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası(buğday da olur)
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket vanilya

PORTAKAL DOLGULU KURABİYE YAPILIŞI

  1. Portakal dolgusu için öncelikle portakal kabuğunu rendeleyelim ve suyunu sıkalım.
  2. Tencereye portakalı, nişastayı şekeri suyu vanilyayı portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim ve soğumaya bırakalım
  3. Hamur yoğurma kabına tereyağını ve pudra şekerini, sıvı yağı,yoğurdu yumurtayı vanilyayı, nişastayı ekleyip iyice karıştıralım.
  4. En son unu ve kabartma tozunu ekleyip, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.
  5. Hamuru altıya bölüp, her birini merdaneyle 1 cm kalınlığında açalım 
  6. İçine portakallı harçtan yeterince koyup kıvırarak tepsiye dizelim(dilediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz)
  7. 180 dereceli önceden ısıtılmış fırında üzeri beyaz kalacak şekilde pişirelim.
  8. Kurabiyeler soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serperek çayın yanında servis edelim
Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails