PORTAKAL DOLGULU KURABİYE TARİFİ
Malzemeler
- 125 gr yumuşamış tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı buğday nişastası
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
Portakallı dolgu:
- 1 adet portakalın suyu
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası(buğday da olur)
- 1 su bardağı su
- 1 paket vanilya
PORTAKAL DOLGULU KURABİYE YAPILIŞI
- Portakal dolgusu için öncelikle portakal kabuğunu rendeleyelim ve suyunu sıkalım.
- Tencereye portakalı, nişastayı şekeri suyu vanilyayı portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim ve soğumaya bırakalım
- Hamur yoğurma kabına tereyağını ve pudra şekerini, sıvı yağı,yoğurdu yumurtayı vanilyayı, nişastayı ekleyip iyice karıştıralım.
- En son unu ve kabartma tozunu ekleyip, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.
- Hamuru altıya bölüp, her birini merdaneyle 1 cm kalınlığında açalım
- İçine portakallı harçtan yeterince koyup kıvırarak tepsiye dizelim(dilediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz)
- 180 dereceli önceden ısıtılmış fırında üzeri beyaz kalacak şekilde pişirelim.
- Kurabiyeler soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serperek çayın yanında servis edelim
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder