Tarifin aslında vişneler pişirilerek nişastalı bir pelte yapılıyor. Ben görüntüyü taneli istediğim(ve nişastam kalmadığı:( için sade jöle hazırlayıp, vişneleri üzerine yerleştirmeyi tercih ettim. Ama aşağıya tartın orjinal tarifini de bırakıyorum. Nasıl tercih ederseniz :)
VİŞNELİ TART TARİFİ
Malzemeler:
tart için:
- 2 yumurta
- 2 kahve fincanı şeker
- 2 kahve fincanı un
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 kahve fincanı süt
- 1 adet limon kabuğu
- Vanilya
- Kabartma tozu
- yumuşak tereyağı(kalıbı yağlamak için)
Vişne sosu için;
- 1 su bardağı ayıklanmış vişne
- 2 dolu yemek kaşığı nişasta(2-3 kaşık su ile açılmış)
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 su bardağı kadar su
süslemek için:
- damla çikolata, hindistan cevizi, file fıstık vs.
VİŞNELİ TART YAPILIŞI
- Yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpalım.
- Sıvı yağ ve sütü ekleyelim.
- Limon kabuğunu rendeleyip ekleyelim.
- Kuru malzemeleri elekten geçirerek ilave edelim.
- 24-26 cm çapındaki tart kalıbınızı tereyağ ile iyice yağlayalım ve hafifçe her yerini unlayalım. ()
- 170-180 derecelik fırında 15-20 dakika pişirelim.
- Sosunu hazırlamak için, ayıklanmış vişneyi tencereye koyalım
- Şekerini ekleyelim ve orta ateşte 5 dakika kaynatalım ve blender ile püre haline getirelim.
- Sulandırılmış nişastayı vişneye ekleyelim.
- Sos kıvam alınca ocaktan indirelim ve ilk sıcaklığı geçince kekin üzerine dökelim.
- Buzdolabında dinlendirdikten sonra süsleyerek servis yapalım.
Not: Nişastanın mutlaka soğuk su ile karışması gerekir yoksa topaklanır.
Kalıptan kolay çıkabilmesi için yağlama işleminin çok iyi olması gerekiyor
1 yorum:
Ne güzel şeyler yapıyorsun.Görüntü gene muhteşem ye beni diyor.Eline sağlık.
Yorum Gönder