20 Ocak 2008 Pazar

VİŞNELİ TART TARİFİ

VİŞNELİ TART TARİFİ
Tarifin aslında vişneler pişirilerek nişastalı bir pelte yapılıyor. Ben görüntüyü taneli istediğim(ve nişastam kalmadığı:( için sade jöle hazırlayıp, vişneleri üzerine yerleştirmeyi tercih ettim. Ama aşağıya tartın orjinal tarifini de bırakıyorum. Nasıl tercih ederseniz :)

VİŞNELİ TART TARİFİ

Malzemeler:

tart için:

  • 2 yumurta
  • 2 kahve fincanı şeker
  • 2 kahve fincanı un
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 adet limon kabuğu
  • Vanilya
  • Kabartma tozu
  • yumuşak tereyağı(kalıbı yağlamak için)

Vişne sosu için;

  • 1 su bardağı ayıklanmış vişne
  • 2 dolu yemek kaşığı nişasta(2-3 kaşık su ile açılmış)
  • 3 yemek kaşığı şeker 
  • 2 su bardağı kadar su

süslemek için:

  • damla çikolata, hindistan cevizi, file fıstık vs.

VİŞNELİ TART YAPILIŞI

  1. Yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpalım.
  2. Sıvı yağ ve sütü ekleyelim.
  3. Limon kabuğunu rendeleyip ekleyelim.
  4. Kuru malzemeleri elekten geçirerek ilave edelim.
  5. 24-26 cm çapındaki tart kalıbınızı tereyağ ile iyice yağlayalım ve hafifçe her yerini unlayalım. ()
  6. 170-180 derecelik fırında 15-20 dakika pişirelim.
  7. Sosunu hazırlamak için, ayıklanmış vişneyi tencereye koyalım
  8. Şekerini ekleyelim ve orta ateşte 5 dakika kaynatalım ve blender ile püre haline getirelim.
  9. Sulandırılmış nişastayı vişneye ekleyelim. 
  10. Sos kıvam alınca ocaktan indirelim ve ilk sıcaklığı geçince kekin üzerine dökelim.
  11. Buzdolabında dinlendirdikten sonra süsleyerek servis yapalım.
Not: Nişastanın mutlaka soğuk su ile karışması gerekir yoksa topaklanır.
        Kalıptan kolay çıkabilmesi için yağlama işleminin çok iyi olması gerekiyor

Afiyet olsun...

1 yorum:

Fulya dedi ki...

Ne güzel şeyler yapıyorsun.Görüntü gene muhteşem ye beni diyor.Eline sağlık.

Related Posts with Thumbnails