FASULYE TURŞUSU KAVURMASI TARİFİ
Karadeniz e özgü hem kahvaltıda, hem misafir sofralarında keyifle yenilen bir aperitif çeşididir. Genelde yanında mısır ekmeği olur... Lahanalı çeşidi de yapılır .
Malzemeler
- 2 büyük kase fasulye turşusu
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 1 diş sarmısak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Kekik, kırmızı biber( istenirse )
- 2-3 kaşık zeytinyağı
FASULYE TURŞUSU KAVURMASI YAPILIŞI
- Turşumuzu tuzunu çıkarmak için biraz suda bekletelim.
- Süzdükten sonra küçük parçalara doğrayalım
- Yağları eritip yemeklik doğradığımız soğanları pembeleştirelim
- Sıktığımız fasulyeleri de ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Baharatları da ekleyip kendi suyuyla kısık ateşte on dakika kadar pişirelim
- Sert fasulye ise azıcık su ilave edip biraz daha pişirebilirsiniz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder