9 Şubat 2008 Cumartesi

TIRTIL KURABİYE TARİFİ

TIRTIL KURABİYE TARİFİ
TIRTIL KURABİYE TARİFİ

TIRTIL KURABİYE TARİFİ

Malzemeler:

  • 125 gr oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 yumurta
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3-3,5 bardak civarı un( unu topluca dökmeyin)

TIRTIL KURABİYE Yapılışı:

  1. Tüm malzeme ile yumuşak , kıvamlı bir hamur yoğuralım(unu azar azar kulak memesi kıvamı alana kadar dökelim)
  2. Tırtıl kurabiye kalıbı ile yağlı kağıt serilmiş tepsimize bir parmak büyklüğünde sıkalım
  3. 170 derecelık fırınımızda yaklaşık 15 dakika hafif pembeleşene kadar pişirelim..
  4. Dilerseniz üzerine tarçınlı pudra şekeri eleyerek, hamurun yarısını kakaolu yaparak ya da bir ucunu benmari usulü eritilmiş çikolataya ve yeşil fıstığa batırarak da farklı sunumlar yapabilirsiniz..
  5. Ya da arasına marmelat sürüp yapıştırarak da olabilir, keyfinize kalmış💕
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails