TIRTIL KURABİYE TARİFİ
TIRTIL KURABİYE TARİFİ
Malzemeler:
- 125 gr oda sıcaklığında tereyağı
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 2 çay bardağı pudra şekeri
- 2 yumurta
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3-3,5 bardak civarı un( unu topluca dökmeyin)
TIRTIL KURABİYE Yapılışı:
- Tüm malzeme ile yumuşak , kıvamlı bir hamur yoğuralım(unu azar azar kulak memesi kıvamı alana kadar dökelim)
- Tırtıl kurabiye kalıbı ile yağlı kağıt serilmiş tepsimize bir parmak büyklüğünde sıkalım
- 170 derecelık fırınımızda yaklaşık 15 dakika hafif pembeleşene kadar pişirelim..
- Dilerseniz üzerine tarçınlı pudra şekeri eleyerek, hamurun yarısını kakaolu yaparak ya da bir ucunu benmari usulü eritilmiş çikolataya ve yeşil fıstığa batırarak da farklı sunumlar yapabilirsiniz..
- Ya da arasına marmelat sürüp yapıştırarak da olabilir, keyfinize kalmış💕
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder