PATATES İÇLİ TAVUK SARMA TARIFI
Malzemeler:
- 6 adet dövülmüş tavuk bifteği (ince fileto)
- 2-3 adet orta boy patates
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı süt
- 6 dilim kaşar
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- Tuz,kekik,karabiber,pul biber,nane
PATATES İÇLİ TAVUK SARMA nın yapılışı:
- Tavuklarımızı derin bir kaseye alalım.
- Üzerine sıvıyağı, kekik ve tuz ekleyerek iyice karıştıralım , bir kenarda bekletelim.
- Patatesleri küp doğrayıp çok az suda haşlayalım(ben düdüklüde suyunu süzmeyecek kadar az suyla haşlıyorum) ve suyunu süzelim, sıcakken ezelim.
- Yemeklik doğradığımız soğanları ve sarımsakları tereyağında pembeleşene kadar kavuralım
- Salça , tuz karabiber ve nane ekleyip karıştıralım.
- En son patatesleri de ekleyip iyice karıştıralım.
- Sütü de dahil edip karıştırıp altını kapatalım.
- Sosta bekleyen bifteklerin içine birer kaşık koyup saralım ve kürdanla tutturalım
- Fırın kabımıza yerleştirelim ,üzerlerine bir çay kaşığı salçayı hafif sulandırıp gezdirelim.
- Minik birer parça tereyağını üzerlerine koyup 200 derecede ısınmış fırınımızda tavuklar yumuşayana kadar pişirelim.
- Bu aşamada ben üzerine içi yağlı kağıt, dışı aluminyum folyo olan kağıtla kapattım hem fırını korumak ,hem kendi buharıyla daha yumuşak pişmesini sağlamak için.
- En son kaşar dilimini üzerine koyup bir dakika daha fırında tutup çıkaralım ve yanında şık bir pilav ile servis yapalım.
Afiyet olsun
Kaynak: kadınmasallari
3 yorum:
akşam için güzel bir yemek,eline sağlık.
ımmmm nefis...bende pilavlısnı yapcam aslında bütün taavukdan yapmıştım ama küçük küçük böyle denicem..patates fikride süper...eline sağlık...
Çok güzel görünüyor. Harika bir tarif ayrıca. Ellerinize sağlık.
Yorum Gönder