Nesrin'im canım arkadaşım bize gününde yapmıştı bu pidenin pazılısını, enfes olmuştu... En kısa zamanda onun yaptığı gibi de yapıp ekleyeceğim siteye .. Hamur malzemeleri aynı zaten ama içi farklı ve güzeldi.. Bekleyiiin, gelecek :)
Malzemeler:
Hamuru:
- 1,5 su bardağı ılıktan biraz daha sıcak süt
- 1 su bardağı sıvıyağ(fındık yağı kullanıyorum)
- 1 paket yaş maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4-5 su bardağı un
- 350 gr kıyma
- 1 adet büyükçe soğan
- Tuz karabiber
- Dilerseniz maydanoz
- 2-3 kaşık zeytinyağı
- Üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı
KIYMALI KAPALI PİDE nin yapılışı:
- İç harcı için tenceremize kıymayı koyup kavuralım
- Yağı ve ince yemeklik doğranmış soğanları ekleyip birlikte suyunu çekene kadar tekrar kavuralım
- Tuz karabiber serpip soğumaya bırakalım
- Kıymalı pide hamuru için süt ile şekeri yoğurma kabımıza alalım
- Mayayı ekleyip eriyene kadar karıştıralım
- Yağını ilave edelim.
- Un ve tuzunu yavaş yavaş ekleyerek oldukça yumuşak ama şekillendirilebilecek kıvamda bir hamur yoğuralım.
- Sıcak bir yerde ve üzerini kapatarak mayalanmaya bırakalım.
- Hacminin iki misli olunca hafif unlanmış zemine büyükçe bir parça hamur alıp parmaklarımızla bastırarak açalım ve iç harcını yerleştirelim
- Kenarlarını birleştirerek kapatalım ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize yerleştirelim
- Tepsi mayasının gelmesi için bir on on beş dakika daha bekletelim
- Yumurtasını sürüp 200 derecede kızarana kadar pişirelim
PÜF NOKTASI:
Hamurun mayalanıp mayalanmadığını anlamak için bir çay bardağının yarısına koyduğumuz suya bir dındık hamur atıp bekletiyoruz. Hamur suyun yüzüne çıktığında hamurumuz mayalanmış demektir.
2 yorum:
hiim nefis bir pide olmus ellerine saglik canim,
harika görünüyor....
HEMEN YAPMALIYIM BU PİDEYİ, ELLERİNİZE SAĞLIK
Yorum Gönder