Son zamanlarda bloglarda çok gördüğüm maş fasulyesini markette tesadüfen karşımda görünce aldım ve komşularıma da yaptım iki ay önce ama sizinle tarifini ancak paylaşabiliyorum..:((( Kendisi benim mutfağıma ilk defa girdi. Birbirimize hala biraz yabancıyız aslında. Ama faydalarını okuyunca "sanırım alışacağız hatta seveceğiz" diye düşündüm.
Maş fasulyesi sindirim sistemi düzenleyicisi ve aynı zamanda şeker düşürücüymüş. İçeriğinde bol protein ve lif barındırıyormuş. En sevdiğim bölüm de "hücre yenileyici" özelliğinin olması. Çin mutfağında çok tüketiliyormuş (ondan mı yaşlanmıyorlar acaba? :) ) Ülkemizde Akdeniz Bölgesinde ve Toros dağlarında yetişiyormuş. Güneydoğu Anadolu mutfağında da çok kullanılıyormuş.
Bu kadar bilgiyi de verdikten sonra şimdi geçelim bu güzel ve faydalı salatamızın tarifine..
Malzemelerde yine damak tadınıza göre ekleme ya da çıkarma yapabilirsiniz. Ben kalabalık bir misafir grubuna yaptığım için ölçüleri biraz fazla kullandım..
MAŞ FASULYESİ SALATASI TARİFİ
Malzemesi:
- 1,5 su bardağı maş fasulyesi
- 5-6 dal taze soğan
- 1/2 demet maydanoz
- 1 kutu mısır
- 2 adet çarliston biber
- 1 adet kırmızı biber
- zeytinyağı
- 1 limon suyu
- tuz
- nar ekşisi
- süslemek için cherry domates ve salatalık turşusu
MAŞ FASULYESİ SALATASI nın yapılışı:
- Maş fasulyelerini akşamdan suya koyalım.
- Sabah o suyu döküp tekrar su koyarak kaynadıktan sonra 20 dakika daha kapağını kapatıp kısık ateşte yumuşayana kadar pişirelim. Ama dikkat ezilecek kadar değil.!
- Yumuşamışsa süzgece alıp hemen soğuk sudan geçirip pişmeyi durduralım.
- Karıştırma kabımıza yıkanmış olan diğer malzemeleri doğrayıp fasulyelerle buluşturalım
- Sos malzemelerini karıştırıp üzerine ekleyelim ve süsleyerek servis yapalım.
Afiyet olsun
2 yorum:
Ellerinize sağlık. Çok severim. Geçenlerde yaptık arkadaşımda ama fotolarım berbat oldu. yüklemedim. İnşallah birdaki sefere.Afiyet olsun.
Nefis gözüküyor,ellerinize sağlık.
Yorum Gönder