Çok leziz, çok besleyici, sağlıklı ve hafif bir yemek yardımcısı olarak çok sevdiğimiz bir yemektir kendileri. Pratiktir, kolaydır, üzmez, yormaz..:) Hele de hazır ayıklanıp yıkanmış, paketlenmiş market raflarından bir telefonla evinize gelmişse sofraya koymanız on dakikanızı alır topu topu :)
Sindirim sisteminize yaptığı faydayı ve diğer mineral katkılarını saymadım daha...
Kısaca yapın yiyin, yedirin ....
YUMURTALI ISPANAK KAVURMA
Malzemeler
Not: yağını azaltırsanız çok ideal bir diyet yemek olarak tüketebilirsiniz.
- 1 kg. ıspanak (ayıklanıp, temizlenmiş)
- 2 adet (orta boy) soğan
- 2 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 kaşık tereyağı
- 1 su bardağı (yaklaşık) sarımsaklı yoğurt(servis yaparken kullanacağız)
- Tuz, karabiber
- Ispanakları iyice yıkayıp, yarım saat sirkeli suda bekletelim.
- Tekrar yıkayıp süzdürelim ve doğrayalım.
- Soğanları yemeklik doğrayıp yağda pembeleştirelim.
- Ispanakları da ekleyip ara sıra karıştırarak suyunu çekip hafif karamelize olana kadar kavuralım
- tuzunu karabiberini ekleyelim
- Yumurtaları çırpma teli ile çırpıp ıspanağa ekleyelim ve karıştırarak pişirelim. Çok kısa sürede pişecektir.
- Servise alırken üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim
Afiyet olsun
Not: yağını azaltırsanız çok ideal bir diyet yemek olarak tüketebilirsiniz.
1 yorum:
Ispanak kışın bol bol yediğimiz faydalı bir sebze, eline sağlık,çok güzel görünüyor.
Yorum Gönder