26 Ocak 2013 Cumartesi

YUMURTALI ISPANAK KAVURMA TARIFI

YUMURTALI  ISPANAK KAVURMA


Çok leziz, çok besleyici, sağlıklı ve hafif bir yemek yardımcısı olarak çok sevdiğimiz bir yemektir kendileri. Pratiktir, kolaydır, üzmez, yormaz..:) Hele de hazır ayıklanıp yıkanmış, paketlenmiş market raflarından bir telefonla evinize gelmişse sofraya koymanız on dakikanızı alır topu topu :)
Sindirim sisteminize yaptığı faydayı ve diğer mineral katkılarını saymadım daha...
Kısaca yapın yiyin, yedirin  ....

YUMURTALI  ISPANAK KAVURMA

Malzemeler
  • 1 kg. ıspanak (ayıklanıp, temizlenmiş)
  • 2 adet (orta boy) soğan
  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 su bardağı (yaklaşık) sarımsaklı yoğurt(servis yaparken kullanacağız)
  • Tuz, karabiber
Yapılışı:
  1. Ispanakları iyice yıkayıp, yarım saat sirkeli suda bekletelim.
  2. Tekrar yıkayıp süzdürelim ve doğrayalım.
  3. Soğanları yemeklik doğrayıp yağda pembeleştirelim.
  4. Ispanakları da ekleyip ara sıra karıştırarak suyunu çekip hafif karamelize olana kadar kavuralım
  5. tuzunu karabiberini ekleyelim
  6. Yumurtaları çırpma teli ile çırpıp ıspanağa ekleyelim ve karıştırarak pişirelim. Çok kısa sürede pişecektir. 
  7. Servise alırken üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim

Afiyet olsun


Not: yağını azaltırsanız çok ideal bir diyet yemek olarak tüketebilirsiniz.

1 yorum:

*mehtap dedi ki...

Ispanak kışın bol bol yediğimiz faydalı bir sebze, eline sağlık,çok güzel görünüyor.

Related Posts with Thumbnails