26 Ocak 2013 Cumartesi

ARABASI CORBASI TARİFİ- İc Anadolu

ARABAŞI ÇORBASI- Kayseri

Çok güzel yöresel çorbalarımızdan biridir ..Oğlumun favori çorbası diyebilirim. Tabii bu çorba aslında hamuruyla birlikte hazırlanıyor ve çorbanın suyuyla büyük dilimler halinde kesilmiş hamur kesinlikle çiğnenmeden yutuluyor.Ben hiç denemedim hamurlu pişirmeyi de, yutmayı da ama çorbasını biz severek içiyoruz.
Sizlerin de beğeneceğini düşündüğüm bir çorba..Gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz..

ARABAŞI ÇORBASI TARİFİ

malzemeler:
  • 2 adet kalçalı tavuk budu
  • 2 dolu yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3-4 kaşık zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • haşladığımız tavuk suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı nane
  • kimyon

ARABAŞI ÇORBASI nın yapılışı:

  1. Tavuk etini 1lt su ile haşlayalım, eti dışarı alıp biraz soğutalım
  2. Tencereye yağları koyup, unu kavuralım
  3. Salçaları ekleyip onları da kavuralım
  4. 1 su bardağı soğuk su ile unu özeyip açalım..
  5. Tavuk suyunu da ilave edelim ve kaynatalım, kıvamını ayarlayalım gerekirse su ilavesi yapalım
  6. Tavuk etlerini iri parçalar halinde didikleyip ekleyelim
  7. Tuz ve baharatlarını ekleyip 10-15 dakika kısık ateşte pişirelim

afiyet olsun


Püf noktası:
 Un kavurduğunuz zaman soğuk su veya süt ile açarsanız çorbanızın ya da kremanızın topaklanmasını önlemiş olursunuz


2 yorum:

Asyadan Esintiler dedi ki...

mm nefis. ellerinize sağlık.

bilge dedi ki...

Çok nefis, eline sağlık.
sadekahvekeyfi.blogspot.com

Related Posts with Thumbnails