Gevrek , çok lezzetli, kolay şekillendirilen bir hamurla hazırlanan yine çok lezzetli bir pilav...Misafir sofralarınıza çok yakışacağından eminim. Hamur kullanımı kalıbınıza göre değişiklik gösterecek..Ben mevcut pilavımı resimdeki kalıpla şekillendirdim.( ayrıca tavuklu pilav yapmadım yani )
Pilavım az olduğu için hamurum arttı. Siz daha geniş ya da farklı şekilde kalıplar kullanabilirsiniz.
Kesinlikle tavsiye edebileceğim, kabartma tozu kullanılmadığı için pasta gibi kabarmayan ve pilavın formunu bozmayan bir "perde" hamuru oluyor.
PERDE PİLAVI
Malzemeler:
Pilavı için:
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı tavuk suyu
- 2 adet tavuk budu
- 1 paket dolmalık fıstık
- tuz,karabiber
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
- 1/2 su bardağı badem
- 3 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 fiske tuz
- aldığı kadar un(yumuşak bir hamur olacak)
TAVUKLU PİLAVın yapılışı:
- Pirincimizin üzerine tuz koyup sıcak su dökerek yarım saat bekletiyoruz. süzgece alıp iyice yıkıyoruz, nişastasından arındırıyoruz.
- Bademlerimizi sıcak suda bir miktar bekletip, kabuklarını soyuyoruz.
- Tavukları haşlayıp didikliyoruz.
- Tenceremize tereyağını koyup fıstıkları yakmadan kavuruyoruz ve tavukları ekliyoruz.
- Pirinçleri de ilave ediyoruz, şeffaflaşana kadar karıştırarak kavuruyoruz ve yağı emmesini sağlıyoruz.
- Diğer taraftan hamur kabımızda malzemelerimizi yoğurup çok sert olmayan bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurumuzu merdane yardımıyla açıyoruz .
- Kalıbımızı bol tereyağıyla yağlıyoruz ve bademlerimizi yerleştiriyoruz
- Açtığımız hamuru kenarlarından dışarı taşacak şekilde kalıbımıza yerleştiriyoruz .
- Pilavımızı ilave edip fazla olmamak kaydıyla bastırıyoruz kalıbımızın kenarlarından taşan hamuru üzerine kapatıyoruz. 200 derecede fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
**Kaynak, yıllar evvel aldığım bir dergiden beğendiğim , kesip defterime yapıştırdığım ve şimdiye kadar denemediğim için kendime kızdığım bir tarif :)
3 yorum:
Harika görünüyor. Ellerinize sağlık.
afiyet olsun...bende denemitim perde pilavını çok lezzetli oluyor...
ohhh süpersin canım nefis görünüyor
ellerine sağlık
Yorum Gönder