KADINBUDU KÖFTE TARİFİ
Malzemeler:
Not: Soğanı minik kıyıp kıymayla az yağda kavurarak da ekleyebilirsiniz. Lezzeti değişmeyecektir
- 500 gr. kıyma
- 1 adet kuru soğan rendesi(suyunu sıkın)
- 1 yumurta
- 1/2 su bardağı haşlanmış pirinç (artmış pilav da olabilir )
- Kıyılmış bolca maydanoz
- tuz, karabiber
- Kızartmak için:
- 1 kase un yada galeta unu
- 1 fiske tuz ile çırpılmış 1 yumurta
KADINBUDU KÖFTE nin yapılışı:
- Kıymanın yarısını ayırıp kendi suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz. Soğuması için bir kenara alıyoruz.
- Soğuyunca tüm diğer malzemeleri üzerine koyup güzelce yoğuruyoruz.
- Yarım saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
- Şekillendirip önce una, sonra yumurtaya bulayıp kızdırılmış sıvıyağda önlü arkalı kızartıyoruz.
- Havlu kağıt üzerine alıp fazla yağını çektirdikten sonra ılık servis yaparsanız şahane olur :)
Not: Soğanı minik kıyıp kıymayla az yağda kavurarak da ekleyebilirsiniz. Lezzeti değişmeyecektir
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder