27 Eylül 2007 Perşembe

ETLİ KURU FASULYE TARİFİ

ETLİ KURU FASULYE TARİFİ

Görüntü zaten her şeyi anlatıyor değil mi? Fazla söze gerek yok :) Buyurun nasıl yaptığımı anlatayım...

ETLİ KURU FASULYE
Malzemeler:
  • 2 Su bardağı akşamdan ıslatılmış, hafif haşlanmış kuru fasulye
  • 250-300 gr parça et 
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça(yarısı biber,yarısı domates) 
  • veya 2 domates
  •  2 sivri biber
  • 2 adet iri kuru soğan
  • 4-5 "tane"  karabiber,tuz
ETLİ KURU FASULYE
ETLİ KURU FASULYE nin yapılışı:
  1. Tenceremizi ısıtıp tereyağımızı eritelim ve etimizi ekleyelim; suyunu çekene kadar önce harlı ateşte sonra kısık ateşte pişirelim.
  2. Yemeklik doğradığımız soğanları ekleyip şeffaflaşana kadar ara sıra karıştırarak pişirelim.
  3. Biberleri de ilave edip çevirdikten sonra , salçaları katıp(ya da domates) bir iki dakika daha  pişirip , hafif haşlanmış olan fasulyeleri, kaynamış suyunu katıp yumuşayana kadar pişirelim.
  4. Tuzunu, karabiberini  altını kapatırken eklemenizde fayda var ancak tane karabiber kullanırsanız önceden ekleyin.
---------------
GÜNCELLEME: 
Şimdilerde kuru fasulyeyi farklı şekilde pişirmeye başladım, inanılmaz lezzetli oluyor.. İlk metot her daim geçerli ama şimdi anlatacağım ikinci yol kesinlikle bir daha ayaklarınızı kuru fasulyeciye götürmeyecek emin olun..
  1. Fasulyeleri akşamdan ıslatın, pişirmeden önce 2-3 dakika harlı ateşte haşlayıp bu suyu ve köpüğünü dökün
  2. Düdüklüye fasulyeleri, üzerine kuşbaşı etleri ve yüzeyden bir parmak fazla suyu koyun 15 dakika pişirin
  3. Normal tencereye 3-4 kaşık zeytinyağı ile çok iri bir soğanı (yemeklik doğranmış) hafif pembeleştirin.
  4. Salçalarınızı ekleyin (burada dikkat, herkesin salçası farklı, oranını kendiniz ayarlayın)
  5. 2 adet doğranmış biberi ekleyin, karıştırın
  6. 3-4 dakika sonra fasulyeleri suyuyla beraber olduğu gibi ekleyin
  7. Üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ve pul biber ilave edin
  8. 1/2 saat pişince ocağı kapatıp, tuzunu ekleyin karıştırın 

Yanında pilav ve güzel bir salatayla doyulur mu lezzetine...


Not: ***Düdüklü varsa süreniz daha kısalacaktır. Ancak dikkat edelim de fasulye ezmesi olmasın. Islatılmamış kuru fasulye yaklaşık 40-45 dakikada pişer. Eğer önceden ıslatılmışsa fasulyenin cinsine göre 15 dakika yeterlidir. Tabii düdük çıktıktan sonra.. Vee benim düdüklüme göre...
         ***Aynı şekilde etsiz  pişirip inmesine 5 dakika kala üzerine dilimlenmiş sucukları ekleyerek SUCUKLU KURU FASÜLYE de pişirebilirsiniz.


Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails