Görüntü zaten her şeyi anlatıyor değil mi? Fazla söze gerek yok :) Buyurun nasıl yaptığımı anlatayım...
ETLİ KURU FASULYE
Malzemeler:
Malzemeler:
- 2 Su bardağı akşamdan ıslatılmış, hafif haşlanmış kuru fasulye
- 250-300 gr parça et
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça(yarısı biber,yarısı domates)
- veya 2 domates
- 2 sivri biber
- 2 adet iri kuru soğan
- 4-5 "tane" karabiber,tuz
- Tenceremizi ısıtıp tereyağımızı eritelim ve etimizi ekleyelim; suyunu çekene kadar önce harlı ateşte sonra kısık ateşte pişirelim.
- Yemeklik doğradığımız soğanları ekleyip şeffaflaşana kadar ara sıra karıştırarak pişirelim.
- Biberleri de ilave edip çevirdikten sonra , salçaları katıp(ya da domates) bir iki dakika daha pişirip , hafif haşlanmış olan fasulyeleri, kaynamış suyunu katıp yumuşayana kadar pişirelim.
- Tuzunu, karabiberini altını kapatırken eklemenizde fayda var ancak tane karabiber kullanırsanız önceden ekleyin.
---------------
GÜNCELLEME:
Şimdilerde kuru fasulyeyi farklı şekilde pişirmeye başladım, inanılmaz lezzetli oluyor.. İlk metot her daim geçerli ama şimdi anlatacağım ikinci yol kesinlikle bir daha ayaklarınızı kuru fasulyeciye götürmeyecek emin olun..
- Fasulyeleri akşamdan ıslatın, pişirmeden önce 2-3 dakika harlı ateşte haşlayıp bu suyu ve köpüğünü dökün
- Düdüklüye fasulyeleri, üzerine kuşbaşı etleri ve yüzeyden bir parmak fazla suyu koyun 15 dakika pişirin
- Normal tencereye 3-4 kaşık zeytinyağı ile çok iri bir soğanı (yemeklik doğranmış) hafif pembeleştirin.
- Salçalarınızı ekleyin (burada dikkat, herkesin salçası farklı, oranını kendiniz ayarlayın)
- 2 adet doğranmış biberi ekleyin, karıştırın
- 3-4 dakika sonra fasulyeleri suyuyla beraber olduğu gibi ekleyin
- Üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ve pul biber ilave edin
- 1/2 saat pişince ocağı kapatıp, tuzunu ekleyin karıştırın
Yanında pilav ve güzel bir salatayla doyulur mu lezzetine...
Not: ***Düdüklü varsa süreniz daha kısalacaktır. Ancak dikkat edelim de fasulye ezmesi olmasın. Islatılmamış kuru fasulye yaklaşık 40-45 dakikada pişer. Eğer önceden ıslatılmışsa fasulyenin cinsine göre 15 dakika yeterlidir. Tabii düdük çıktıktan sonra.. Vee benim düdüklüme göre...
***Aynı şekilde etsiz pişirip inmesine 5 dakika kala üzerine dilimlenmiş sucukları ekleyerek SUCUKLU KURU FASÜLYE de pişirebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder