Bu sarmayı bir yiyen bir yemeyen pişman o kadar iddialı bir tariftir yani ...Lezzetine ben kefilim. Ölçüler tamdır, mümkünse değiştirmeyin. Denemek isteyenlere kolay gelsin
ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI TARİFİ
Malzemeler:- 2 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı zeytinyağı(240 ml lik)
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı (sarmaların üstüne gezdirilecek )
- 8 adet soğan
- 1 çorba kaşığı çam fıstığı
- 2 çorba kaşığı kuş üzümü
- 1 çorba kaşığı kuru nane
- 8-10 dal maydanoz
- Yarım demet dereotu
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 çay bardağı sıcak su
- Tuz ve yarım limon suyu
ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI nın yapılışı:
- Soğanları robotta veya elde kıyıp, pirinçleri yıkayıp hazırlıyoruz.
- Yağı içine tuz ve fıstık ekleyerek hafif kavuruyoruz.
- Soğanları ekleyip, 5-10 dakika pişiriyoruz.
- Pirinçleri, kuş üzümünü ve şekeri ilave ediyoruz.Biraz daha kavuruyoruz.
- 1/2 çay bardağı sıcak suyumuzu koyup, ağzını kapatıp çekene kadar pişiriyoruz.
- Kıyılmış maydanoz, dereotu, nane,tarçın,yenibaharı ekleyip hepsini ezmeden karıştırıyoruz, ılıması için bir kenarda bekletiyoruz.
- 1-2 saat suda bekleyip tuzu çıkan ve kumu dökülen güzelce yıkanıp süzülmüş yapraklarımıza sararak, tenceremize diziyoruz.
- En üste de bir sıra daha yaprak serip yarım çay bardağı zeytinyağını üstüne gezdirelim
- 1.5-2 su bardağı sıcak su,damak tadınıza göre tuz(yaprak salamura ve çok tuzlu ise kontrollü kullanın) ve yarım limon suyu ekleyerek, kaynadıktan sonra çok kısık ateşe alıp yaklaşık 45-50 dakika pişirelim
Afiyet olsun
Not:
Not:
- Tam soğumadan kapağını açarsanız kararma yapar...servise boşaltmayın ve yemeden en az bir gün dinlendirin.
- Servis kabımıza alınca üzerine 1 küçük limon suyu eklerseniz bence çok lezzetli oluyor.
- Soğanları rendelemeyin veya robottan geçirirseniz sulandırmayın.
- Pirincin çok pişmemiş olması gerekiyor, su ilave ederken kontrollü olun.
- Sarmaları pişireceğiniz tencerenin dibine bir sıra yaprak serin böylece sarmaların dibi tutmayacaktır
- Sarmaların üstüne bir tabağı çukur tarafı sarmalara gelecek şekilde kapatın, böylelikle dağılmayacaktır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder