27 Eylül 2007 Perşembe

ZEYTİNYAGLI BROKOLİ TARİFİ

ZEYTİNYAĞLI BROKOLİ TARİFİ
Sofradan hafif kalkmak isteyenlere..
Sindirim sistemimde sorun yaşamak istemiyorum diyenlere...
Sağlıklı beslenmenin önemine inananlara...
Mutfakta fazla zaman harcamak istemiyorum diyenlere..
Buyurun o zaman tarife :

ZEYTİNYAĞLI BROKOLİ TARİFİ

Malzemeler:
  • 1 paket brokoli
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • ½ bardak zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 3-4 kaşık domates suyu veya püresi (kış için hazırladıklarımdan kullanıyorum)
  • 1-2 kesme şeker

ZEYTİNYAĞLI BROKOLİ nin yapılışı:

  1. Zeytinyağında yemeklik doğranmış soğanları ve sarımsakları biraz sarartalım.
  2. Küp doğranmış patates ve havucu ekleyip biraz daha kavuralım.
  3. Domatesleri  ekleyelim, on dakika pişirelim
  4. Temizlenmiş brokolileri ekleyip az sıcak su ve tuz ilavesiyle kısık ateşte 20 dakika daha pişirelim.
  5. Brokoliler yumuşadığında yemeğiniz hazırdır(çatal kontrolü)

Soğuyunca veya ılıkken yanında yoğurtla veya yoğurtsuz servis yapabilirsiniz.Son derece sağlıklı ve besleyici bir yemektir.


Not: -Suyunu kontrollü eklemenizi öneririm, kısık ateşte kendi suyunda pişen sebzeler daha lezzetli olur ama tümüyle susuz da olmamalı...
        - Fazla pişirmemeye dikkat edin, hem rengi solar, hem vitaminlerinin ölmesine sebep olur.
        - Tüm zeytinyağlı yemekleri ılımadan kapağını açmamaya özen gösterin.


Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails