Kerevizin bence en güzel hali bu...Salatasını da çok beğeniyorum ama zeytinyağlısı da çok çok lezzetli..Hele bir de portakalla pişerse harika oluyor.. Bence deneyin , beğeneceksiniz :)
ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI KEREVİZ TARİFİ
Malzemeler:- 2 adet orta boy kereviz ve varsa tazecik yapraklarından bir iki sap( doğranmış)
- 2 adet havuç
- 2 adet soğan (varsa 10 tane arpacık soğan)
- 2 adet orta boy patates
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 portakalın suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1/2 limon suyu
ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI KEREVİZ in yapılışı:
- Yemeklik doğranmış soğanları, zeytinyağını tencereye koyun.
- Havuçların kabuklarını soyun halka doğrayıp tencereye ilave edin. Hepsini kavurun.
- Patatesleri küp küp doğrayıp tencereye ekleyin.
- Kerevizleri küp doğrayıp, limonlayıp (kararmaması için) bekletmeden tencereye atın.Varsa körpe yapraklarını da doğrayıp ekleyin.
- Tuzunu ilave edin.
- Sıktığınız portakalların suyunu ilave edin.
- Kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
- İnce kıyılmış dereotu ile servis yapın
Afiyet olsun
Not: *Dilerseniz ayva da ekleyebilirsiniz, o da yakışıyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder