27 Eylül 2007 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI KEREVİZ TARİFİ

ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI KEREVİZ TARİFİ
Kerevizin bence en güzel hali bu...Salatasını da çok beğeniyorum ama zeytinyağlısı da çok çok lezzetli..Hele bir de portakalla pişerse harika oluyor.. Bence deneyin , beğeneceksiniz :)

ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI KEREVİZ TARİFİ

Malzemeler:
  • 2 adet orta boy kereviz ve varsa tazecik yapraklarından bir iki sap( doğranmış)
  • 2 adet havuç
  • 2 adet soğan (varsa 10 tane arpacık soğan)
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 portakalın suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1/2 limon suyu

ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI KEREVİZ in yapılışı:

  1. Yemeklik doğranmış soğanları, zeytinyağını tencereye koyun. 
  2. Havuçların kabuklarını soyun halka doğrayıp tencereye ilave edin. Hepsini kavurun. 
  3. Patatesleri küp küp doğrayıp tencereye ekleyin. 
  4. Kerevizleri küp doğrayıp, limonlayıp (kararmaması için) bekletmeden tencereye atın.Varsa körpe yapraklarını da doğrayıp ekleyin. 
  5. Tuzunu ilave edin. 
  6. Sıktığınız portakalların suyunu ilave edin. 
  7. Kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
  8. İnce kıyılmış dereotu ile servis yapın

Afiyet olsun

Not: *Dilerseniz ayva da ekleyebilirsiniz, o da yakışıyor. 
         
        

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails