27 Eylül 2007 Perşembe

GÜVEÇTE ETLİ NOHUT TARİFİ

GÜVEÇTE ETLİ NOHUT TARİFİ
Bu yemeğe söylenebilecek tek şey : O BİR KLASİK ...O  ocaklarımızdan eksik olmayacak bir yemek...O vazgeçilmez..

GÜVEÇTE ETLİ NOHUT TARİFİ

Malzemeler:
  • 2 Su bardağı nohut
  • 2 Orta boy soğan
  • 300 gr. Kuşbaşı kuzu eti
  • 1 Yemek kaşığı salça(domates+biber)
  • tuz, karabiber, kırmızı biber
  • 2 Yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
GÜVEÇTE ETLİ NOHUT TARİFİ

GÜVEÇTE ETLİ NOHUT YEMEĞİ nin yapılışı:

  1. Nohutları bir gece önceden yıkayıp suya koyalım.
  2.  Ertesi gün 5 dakika haşlayıp bu suyu dökelim. Yeni bir su ile normal tencerede yarım saat, düdüklü tencerede 15 dakika haşlayalım.
  3.  Düdüklü tenceremizde bu kez etimizi 1 bir bardak su ile 15 dakika haşlıyoruz.
  4. Güvecimize tereyağımızı koyup yemeklik doğradığımız soğanlarımızı şeffaflaştırıyoruz.
  5. Eti koyup birlikte 5- 10 dakika pişiriyoruz.
  6. Salçaları  ekleyip bir iki kez daha karıştırıyoruz ve nohutları ekliyoruz ve yaklaşık yarım saat daha pişiriyoruz..
  7. Altını kapatmadan önce tuzunu, karabiberini ve sıvıyağını döküp bir iki dakika karıştırıp pişirmemizi tamamlıyoruz.

Afiyet olsun


2 yorum:

nothing dedi ki...

merhaba,
1 yıl önce kuru patlıcan dolma tarifinizi denemiş ve bayılmış biri olarak tariflerinize bayıldığımı söylemek isterim. Çok teşekkürler emeğiniz için. Ben bu tarifi yapmak istiyorum ama kuzu eti yiyemiyoruz ne yaızk ki dana kuşbaşı ile denesem bir değişiklik gerekir mi?

belgin kıral dedi ki...

Merhaba, çok memnun oldum tariflerimi beğenmenize..HEr zaman beklerim.Afiyet olsun :) Bize dr yasaklığı için artık sadece kuzu eti tüketebiliyoruz olabildiğince. sizin için elbette hiç bir mahzuru yok,sadece biraz daha fazla pişirmeye dikkat edin,sert olmasın yeterli...Sevgiyle kalın :)

Related Posts with Thumbnails