28 Eylül 2007 Cuma

KIYMALI PATATES YEMEGİ TARİFİ

KIYMALI PATATES YEMEĞİ
Çok klasik bir yemektir.Herkes bilir ve hemen herkes sever...Çocuklarımın sebze olarak en sevdiği yemek desem abartmış olmam.Ama olsun dedim her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır. Belki benim tarzımı uygulamayan ve denemek isteyen ya da mutfakla yeni tanışmakta olan birileri olabilir, di mi ama?:))

KIYMALI PATATES YEMEĞİ TARİFİ

Malzemeler:
  • 4-5 patates
  • 200 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • tuz pul biber
  • 2 kaşık yağ
  • 1 kaşık salça

KIYMALI PATATES YEMEĞİ nin yapılışı:

  1. Yağda yemeklik doğradığımız soğanları pembeleştirelim ve kıymamızı ekleyelim.
  2. Suyunu çekene kadar karıştırarak pişirelim.
  3. Doğranmış domates ve biberleri , salçayı ekleyip biraz daha çevirelim.
  4.  Küp doğradığımız sarı Afyon  patateslerini ekleyip batası suyunu koyalım. 
  5. Tuz ve biberle yumuşayana kadar pişirelim.

Afiyetle yiyelim.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails