28 Eylül 2007 Cuma

TAVUKLU DUGUN CORBASI TARİFİ

TAVUKLU DÜĞÜN ÇORBASI
Çok lezzetli ve yapımı kolay bir çorbadır. Kış sofralarının vazgeçilmezi olan çorbalarımız arasında benim en sevdiklerimden biridir. Yoğurdunuzu kendiniz mayalar ve mümkünse gezinen, organik beslenmiş bir tavuk etiyle- suyuyla yaparsanız hem sağlıklı, hem de çocuklar için son derece besleyici  bir çorba elde etmiş olursunuz.. İçinde bir öğüne yetecek her gıda olduğu için yanında bir salatayla tek başına bile yeterlidir..Yapıp sofrasına getirmek isteyenlere şimdiden afiyet olsun :)

TAVUKLU DUGUN CORBASI TARİFİ

Malzemeler:
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 tavuk göğsü
  • Tuz, pul biber

TAVUKLU DÜĞÜN ÇORBASI nın yapılışı:

  1. Tavuğu 5-6 bardak(200 ml) suyla ve 1 tatlı kaşığı tuzla haşlayalım.
  2. Ayrı bir yerde unla yağı kokusu çıkana kadar kavuralım.Altını kapatalım. 
  3. Yumurta ve yoğurdu tel çırpıcı ile karıştıralım ve tavuk suyunu azar azar ekleyelim. 
  4. Kavrulan una  karıştırarak ilave edelim ve kesilmemesine dikkat ederek kaynatalım...
  5. İnce didilmiş tavukları da ekleyelim.Tuzunu ekleyip bir süre daha pişirip kapatalım.
  6. Yağda pul biberi kızdırıp ekleyelim. Bir tatlı kaşığı da nane ilave edelim.
  7. Çorbamızın üzerine gezdirelim.


Afiyet olsun

Not: * Çorba yapımlarında yoğurt kullandığımızda yoğurdu ekledikten sonra fazla kaynatmamaya, KAYNAYANA KADAR TUZ ATMAMAYA  ve sürekli karıştırmaya özen gösterirsek kesilme sorunu yaşamayız.


Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails