27 Eylül 2007 Perşembe

SOYA SOSLU BEŞAMELLİ TAVUK TARİFİ

SOYA SOSLU BEŞAMELLİ TAVUK

SOYA SOSLU BEŞAMELLİ TAVUK
Soya lezzetini seviyorsanız deneyebilirsiniz. Ya da soyu sosu kullanmadan yaparsınız, tercih sizin :)

SOYA SOSLU BEŞAMELLİ TAVUK TARİFİ

Terbiyesi:

  • 3-4 parça tavuk göğsü veya budu 
  • 2 kaşık soya sosu
  • 2 kaşık nişasta
  • 2 kaşık sirke
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Karabiber kekik, pul biber
Beşamel sosu:
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 kaşık tereyağı
  • 1 su bardağı su (sosun kıvamı koyu ise  ekleyin)
  • Kaşar 
  • tuz

SOYA SOSLU BEŞAMELLİ TAVUK un yapılışı:

  1. Terbiye için, soya sosu, azıcık tuz (soya sosu tuzludur), sıvıyağ, karabiber ve kekik bir kapta karıştırılır.
  2. İçine tavuk parçaları eklenir. İki üç saat kadar bu sosun içinde bekletilir, tavada hafif kızartılır.
  3. Beşamel sos için, bir kapta un, yağ ile pembeleştirilir. 
  4. Soğuk olarak sütün hepsi ilave edilir. Çırpma teliyle iyice çırpılır. 
  5. Su, tuz ve karabiber eklenir. 
  6. Terbiyeden çıkartılan tavuklar fırın tepsisine dizilir. (Benim haşlanmış patatesim vardı onu da ekledim)
  7. Fırına verilir, çok fazla kızartılmadan çıkarılır. 
  8. Üzerine beşamel sos dökülür. Tavukların üzerine rende veya dilim kaşar konur. 
  9.  Kaşarlar eriyip kızarıncaya kadar fırınlanır.

Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails