Soya lezzetini seviyorsanız deneyebilirsiniz. Ya da soyu sosu kullanmadan yaparsınız, tercih sizin :)
SOYA SOSLU BEŞAMELLİ TAVUK TARİFİ
Terbiyesi:
SOYA SOSLU BEŞAMELLİ TAVUK TARİFİ
Terbiyesi:
- 3-4 parça tavuk göğsü veya budu
- 2 kaşık soya sosu
- 2 kaşık nişasta
- 2 kaşık sirke
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- Karabiber kekik, pul biber
Beşamel sosu:
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 kaşık tereyağı
- 1 su bardağı su (sosun kıvamı koyu ise ekleyin)
- Kaşar
- tuz
SOYA SOSLU BEŞAMELLİ TAVUK un yapılışı:
- Terbiye için, soya sosu, azıcık tuz (soya sosu tuzludur), sıvıyağ, karabiber ve kekik bir kapta karıştırılır.
- İçine tavuk parçaları eklenir. İki üç saat kadar bu sosun içinde bekletilir, tavada hafif kızartılır.
- Beşamel sos için, bir kapta un, yağ ile pembeleştirilir.
- Soğuk olarak sütün hepsi ilave edilir. Çırpma teliyle iyice çırpılır.
- Su, tuz ve karabiber eklenir.
- Terbiyeden çıkartılan tavuklar fırın tepsisine dizilir. (Benim haşlanmış patatesim vardı onu da ekledim)
- Fırına verilir, çok fazla kızartılmadan çıkarılır.
- Üzerine beşamel sos dökülür. Tavukların üzerine rende veya dilim kaşar konur.
- Kaşarlar eriyip kızarıncaya kadar fırınlanır.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder