27 Eylül 2007 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASÜLYE TARİFİ

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASÜLYE

İşte bu da fasülyenin ennn sevdiğim hali...Yok bir de fasulye diblesini seviyorum pardon :) Karadeniz mutfağının bence çok güzel lezzetlerinden biridir o da..Yakın zamanda yapıp paylaşırım inşallah onu da ..Şimdi bu güzel fasulyenin tarifini görelim öncelikle ...

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASÜLYE TARİFİ

Malzemeler:
  • 1/2 kg yıkanıp ayıklanıp, doğranmış fasulye 
  • 2 adet iri kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 3-4 adet domates(büyüklüğüne göre)
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
ZEYTİNYAĞLI TAZE FASÜLYE


ZEYTİNYAĞLI TAZE FASÜLYE Yapılışı:


  1. Doğranmış soğanlarımızı ve sarımsaklarımızı yağda soteliyoruz.
  2. Fasulyelerimizi ilave edip 5-10 dakika kapağını kapatıp kısık ateşte sararana kadar pişiriyoruz.
  3. Yarısı rendelenmiş, yarısı doğranmış domateslerimizi ,tuz, şekeri de ekleyip, ağzını kapatıyoruz ve kısık ateşte bir saat pişiriyoruz.
  4. Dikkatinizi çekerim, hiç su eklemiyoruz, kendi suyuyla pişiyor.

Not: * Sağlıklı pişirme gereğince son yıllarda tüm sebzeleri çiğden koyup, kapağını kapatıp,  önce harlı      ateşte, sonra kısık ateşte pişiriyorum. Zeytinyağını da üzerine indirirken döküyorum ve ılıyana kadar da kapağını açmıyorum.


Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails