Herkesin çok çok beğendiği harika bir tariftir, herkese kesinlikle tavsiye ederim.
TAVUKLU PATATES SUFLESI TARIFI
Malzemeler:
- 4 adet büyük boy haşlanmış patates
- 3 adet tavuk budu (haşlanmış ve didiklenmiş)
- 150 gr.tereyağı
- 1 su bardağı kaşar rendesi
- tuz, karabiber
- 3 yemek kaşığı un
- 3 kaşık tereyağı (veya unu çözecek kadar zeytinyağı)
- +/- 3,5 ya da 4 su bardağı soğuk süt,(sos bozadan daha akıcı kıvama gelene kadar eklemeye devam edin, gelince durun)
- tuz ve karabiber
PATATESLİ TAVUK SUFLE nin yapılışı:
- Ezilmiş sıcak patatesin içine tereyağını , rende kaşar peynirini,az tuzu ve karabiberi koyup patates ezici ile iyice karıştıralım
- Hafif yağladığımız borcama düzgünce yayalım
- Diğer tarafta cıvık bir beşamel sos hazırlayalım. Bunun için,
- Yağı eritip(ben zeytinyağı kullanıyorum) unu ekleyip hafifçe sarartalım.(yakmamaya dikkat edin)
- Köpüklenmeye başladığında soğuk sütü azar azar eklerken, tel çırpıcı ile hızlıca karıştıralım.
- Yoğunluğu akışkan bir koyulukta olsun. Orada süt eklemeyi keselim
- Tuz ekleyip altını kapatalım.
- Haşlayıp didiklediğimiz tavukları da bu sosa ekleyip patatesin üzerine dökelim, yayalım.
- En üste tekrar kaşar rendesi serpiştirelim
- Fırında 180-200 derecede kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun...
*** Patatesi haşladıktan sonra mutlaka sıcakken ezin, soğuduktan sonra zor olur, o zaman ancak rendeleyebilirsiniz.
2 yorum:
Harika bir tarif en yakın zamanda denicem
Ellerinize sağlık
Sevgiler:)
suflenin her halini çok severim, bu halide eminim nefistir,elinize sağlık...
Yorum Gönder