16 Haziran 2013 Pazar

TAVUKLU PATATES SUFLESI TARIFI

TAVUKLU PATATES SUFLESI TARIFI
Herkesin çok çok beğendiği harika bir tariftir, herkese kesinlikle tavsiye ederim.

TAVUKLU PATATES SUFLESI TARIFI

Malzemeler:
  • 4 adet büyük boy haşlanmış patates
  • 3 adet tavuk budu (haşlanmış ve didiklenmiş)
  • 150 gr.tereyağı
  • 1 su bardağı kaşar rendesi
  • tuz, karabiber
Beşamel sos için:
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 kaşık tereyağı (veya unu çözecek kadar zeytinyağı)
  • +/- 3,5 ya da 4 su bardağı soğuk süt,(sos bozadan daha akıcı kıvama gelene kadar eklemeye devam edin, gelince durun)
  • tuz ve karabiber

PATATESLİ TAVUK SUFLE nin yapılışı:

  1. Ezilmiş sıcak patatesin içine tereyağını , rende kaşar peynirini,az tuzu ve karabiberi koyup patates ezici ile iyice karıştıralım
  2. Hafif yağladığımız borcama düzgünce yayalım
  3. Diğer tarafta cıvık bir beşamel sos hazırlayalım. Bunun için,
  4. Yağı eritip(ben zeytinyağı kullanıyorum) unu ekleyip hafifçe sarartalım.(yakmamaya dikkat edin)
  5. Köpüklenmeye başladığında soğuk sütü azar azar eklerken, tel çırpıcı ile hızlıca karıştıralım.
  6. Yoğunluğu akışkan bir koyulukta olsun. Orada süt eklemeyi keselim
  7. Tuz ekleyip altını kapatalım.
  8. Haşlayıp didiklediğimiz tavukları da bu sosa ekleyip patatesin üzerine dökelim, yayalım.
  9. En üste tekrar kaşar rendesi serpiştirelim
  10. Fırında 180-200 derecede kızarana kadar pişirelim.

Afiyet olsun...

*** Patatesi haşladıktan sonra mutlaka sıcakken ezin, soğuduktan sonra zor olur, o zaman ancak rendeleyebilirsiniz.

2 yorum:

Pumpulininmutfagi dedi ki...

Harika bir tarif en yakın zamanda denicem
Ellerinize sağlık
Sevgiler:)

anne eli gibi dedi ki...

suflenin her halini çok severim, bu halide eminim nefistir,elinize sağlık...

Related Posts with Thumbnails