17 Haziran 2013 Pazartesi

EVDE ET DONER TARIFI

EVDE ET DONER TARIFI
EVDE ET DONER TARIFI
EVDE ET DONER TARIFI
EVDE ET DONER TARIFI

Oğlum "açııımmm!!" diye bağırır ve kıvranırken ancak pişmiş halinin bir kaç poz resmini çekebildim, kusura bakmayın.
Enfes bir et yemeğidir, pratiktir. Misafir sofralarınıza az bir emekle, şölen havası verir.. Yiyen herkes bayılır, evde mi yapıldı, hazır mı alındı acaba diye meraklı sesler yükselir..:) eğer yiyenler benimkiler gibi birer et canavarı iseler, gülen yüzler görürsünüz. Yanında pilav ve salatayla harika bir öğün olur..
Çok konuştum, çok söyledim. Fazla övmekten de korkuyorum aslında çünkü damak tadı renkler ve zevkler gibi herkeste farklı.. İnanın sadece bu güne kadar ki tecrübelerime dayanarak sadece genelleme yaptım. Takdir sizlerin aslında :)

EVDE ET DÖNER TARİFİ

malzemeler:
  • 1 kg parça et (kasabınıza döner için olduğunu belirtin, biraz yağlı olursa güzel olur)
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • karabiber 

EVDE ET DÖNER nasıl yapılır?

  1. Etimizi yıkayalım ve derin dondurucuya koyalım
  2. Ara sıra kontrol ederek, yarı donmuş haldeyken çıkaralım. Ya da tersini yapabilirsiniz..Tümüyle dondurup, sonra istediğiniz zaman çıkarıp yarı donuk haldeyken kesme işlemine başlayabilirsiniz.
  3. Keskin bir bıçak yardımıyla eti, pastırma gibi kıyalım (et yarı donuk olmazsa kesmeniz çok zor olur)
  4. Yayvan bir tencereye kestiğimiz etleri resimdeki gibi koyalım
  5. Üzerine karabiber serpelim, zeytinyağını gezdirelim.
  6. Bu haldeyken kapağını kapatıp buzdolabına koyalım, en az bir gece ya da yaklaşık 12 saat bekletelim
  7. Pişireceğimiz zaman çıkarıp ocağa koyalım, önce harlı ateşte, sonra kısık ateşte uzun süre kendi bıraktığı suyu çekene kadar pişirelim
  8. Suyu az kaldığında ateşi tekrar yükseltip, tuzunu serpiştirip, cızır cızır ses gelene kadar, yani sadece yağı kalana kadar-resimdeki gibi- kontrollü şekilde pişirelim
  9. Pilav ya da ekmek arası, pide arası, ya da lavaşa sarıp servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun

1 yorum:

A.Ruhi dedi ki...

Bugun denedim. Cok lezzetliydi, :)

Related Posts with Thumbnails