Bizim ailecek çok sevdiğimiz, ister sıcak, ister soğuk her zaman rahatlıkla tüketilebilen bir çorbadır, kesinlikle denemenizi öneririm. Çocuklar için özellikle tavsiye ederim, çok seviyorlar.
BUĞDAY CORBASI TARIFI
malzemeler:- 1 kase haşlanmış buğday
- 2 kase yoğurt
- 2 yemek kaşığı ince bulgur
- 1 adet yumurta
- yağ
- nane
- su/et suyu
BUĞDAY CORBASI nasıl yapılır?
- Aşurelik buğdayı akşamdan bir kaç su yıkayıp sabaha kadar bekletelim
- Sabah iyice haşlayalım (fazlasını dondurucuya birer kullanımlık paketler halinde koyarsanız bir dahaki sefere çorbanız daha pratik olur)
- Tencerede yoğurt ve yumurtayı tel çırpıcıyla iyice karıştıralım, buğdayı ekleyelim
- Üzerine yeterince su/et suyu koyup kaynatalım
- İnce bulguru ekleyip, üç dört dakika daha ocakta tutup altını kapatalım (çok pişirmenize gerek yok, bulgur şişecektir zaten)
- Üzerine bir tatlı kaşığı naneyi iki kaşık yağda fokurdatıp dökelim.
- İster soğuk, ister sıcak servis yapalım
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder