12 Haziran 2013 Çarşamba

COK TAHILLI POGACA TARIFI

COK TAHILLI POGACA TARIFI
COK TAHILLI POGACA TARIFI
Oğlunuz çok seviyor ve istiyor. Siz de mutfağa geçiyorsunuz ve yapmaya başlıyorsunuz..Tüm malzemelerinizi bir araya getiriyorsunuz. Sonra bir bakıyorsunuz, ununuz bitmiş.! Yok! Hemen markete gidebilir misiniz? Hayır! Sabahın erken saati, komşularınızı da rahatsız edemiyorsunuz.."Ne yapsam ne yapsam?" diye düşünürken gözünüze erzak dolabınızdaki ekmeklik çok tahıllı un çarpıyor. Hooooop, son derece pratik şekilde şahane bir poğaça ortaya çıkıyor. Sağlıklı olduğuna kuşku yok.. Besleyici de.. Kalori saymıyorsanız bence mutlaka deneyin, beğeneceksiniz :) 

ÇOK TAHILLI POĞAÇA TARİFİ

malzemeler:
  • 125 gr yumuşak tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt kaymağı veya süt kaymağı veya yoğurt
  • 1 adet yumurta 
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar çok tahıllı un
üzerine:
  • 1 adet yumurta sarısı
  • susam
ayrıca:
  • dilediğiniz iç malzemesi(ben peynir kullandım )

COK TAHILLI POGACA nasıl yapılır?

  1. Tüm malzemeleri her zaman yaptığımız gibi önce sulu malzemeler; sonra kuru malzemeler olmak üzere birleştirelim
  2. Ununu ağır ağır ekleyerek çok yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
  3. Tepsimize yağlı kağıt sererek cevizden büyük parçalar alalım ve iç harcından birer tatlı kaşığı ekleyip kapatalım
  4. Bitene kadar bu işleme devam edelim 
  5. Üzerine yumurta sarısı sürelim, susam serpelim
  6. 200 derecede önceden ısınmış fırınımızda kızarana kadar pişirelim
Afiyet olsun

3 yorum:

Nursevin SÖNMEZ dedi ki...

harika ellerinize sağlık.. :) Bu kazalar zaman zaman hepimiizn başına gelebiliyor.

PAPATYA PRENSES dedi ki...

çayın yanına nasıl da güzel olur:)
ellerine sağlık ..

Şehnaz dedi ki...

nefis bir görüntü..ellerinize sağlık

Related Posts with Thumbnails