Sevgili Elif bugün son yaşadığımız olaylarla ilgili şunu yazmış; beni titretti resmen...İnşallah herkesin yüreğinin telini de benimki gibi titretir ...Boyutu da, şekli de giderek beni ürkütecek kadar değişiyor :(
Hiç bir şey kalıcı ve sürekli değil, herkesin bir an evvel aklını başına toplamasını ve barışçıl çözümler bulunmasını diliyorum.
EL VİCDAN, EL İNSAF, YA SABIR!!!!!
TAVUKLU BEZELYE YEMEĞİ TARİFİ
malzemeler:
- 2 ya da 3 parça kemiksiz tavuk kalça kuşbaşı(lütfen organik kullanın)
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet patates
- 1/2 kg iç bezelye
- 3-4 kaşık zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates+biber salçası
- tuz, pul biber
- yeterince su
TAVUKLU BEZELYE YEMEGI nasıl yapılır?
- Zeytinyağında yemeklik doğradığımız soğanları hafif pembeleştirelim
- Yıkanmış tavukları ekleyelim ve suyunu iyice çekene kadar kuvvetli ateşte ara sıra karıştırarak pişirelim.
- Salçalarını ilave edelim
- Küp doğradığımız patatesleri ve bezelyeleri de ekleyelim
- tuzunu, biberini ilave edelim
- Yüzeye bir parmak kalacak kadar sıcak su ekleyelim
- Kaynadıktan sonra kısık ateşe alalım ve sebzeler yumuşayana kadar pişirelim
Afiyet olsun
1 yorum:
Belgin hanım fikirlerinize katılıyorum..
Umarım kısa zamanda ülkemiz için en hayırlısı olur.
Ellerinize sağlık..
Nerede ikamet ediyorsunuz bilmiyorum ama bir blog buluşmamız var eğer katılmak isterseniz beklerim..
cevizlitarcinli.blogspot.com
Yorum Gönder